Revanš se igra u sledeću sredu u Mančesteru, a zaista je teško reći koja ekipa je bliža plasmanu u polufinale.

Počelo je veoma loše po Real, pošto je Čuameni nakon nešto više od 30 sekundi dobio žuti karton, a Siti slobodan udarac. Bernardo Silva je dao gol iz slobodnjaka, pošto je mudro šutirao, Lunjin je bio neoprezan, a u živom zidu je bio samo jedan fudbaler.

Mogao je Siti do 0:2 samo nekoliko minuta kasnije. Holan je bio u prilici, šutirao je sa nekoliko metara, ali je golman Reala spretno odbranio. Imao je i Griliš priliku, ali je odbrana Reala otklonila opasnost.

Ipak, Real je pokazao zašto je jedna od najboljih ekipa na svetu u samo tri minuta. Kamavinga je povukao kroz sredinu, zatim šutirao, a lopta je na putu do gola zakačila Diaša i prevarila Ortegu za 1:1 u 12. minutu.

Veoma brzo je usledila kontra Reala za potpuni preokret. Rodrigo je bio najbrži u kontri, a laganim šutem je prevario odbranu Sitija i golmana Ortegu. Sjajno dodavanje Rodrigu uputio je Vinisijus Žunior.

Usledio je nešto mirniji period meča, Siti je uglavnom držao posed, ali stopostotnih šansi nije bilo do kraja prvog dela igre. Pretili su Griliš s jedne, a Rodrigo sa druge strane, ali golmani nisu morali da reaguju. Englez je izblokirao, dok je Brazilac šutirao pored gola.

U 42. minutu je Stouns ostavio mnogo prostora Vinisijusu, koji je dugo vukao loptu, a onda šutirao sa nekih 15-ak metara pravo u Ortegu.

Drugo poluvreme bilo je još sadržajnije. Prvi je zapretio Beligem, nakon što su „građani“ izgubili loptu pred svojim golom. Međutim, talentovani Englez je šutirao tik pored stative.

Rodri je nešto kasnije pokušao glavom, ali nije to bilo mnogo opasno. Vinisijus je u 56. minutu morao bolje u završnici. Imao je dovoljno prostora i vremena da se namesti i preciznije šutira, ali je on sa nekih sedam metara promašio ceo gol, a Stouns nije stigao da ga izblokira.

Silva i Foden su pokušavali sa distance, ali je Lunjin to sa lakoćom branio.

Ipak, u 66. minutu Foden je izveo sjajan potez. Dugo je Siti držao loptu, Stouns je dodao do Fodena, koji je perfektno šutirao, a Lunjin nije imao šanse da odbrani – 2:2.

Veoma brzo je na semaforu stajalo 2:3. Igrači Reala su bili previše pasivni, a Gvardiol je potegao slabijom desnom nogom sa dvadesetak metara i Lunjin ponovo nije imao nikakve šanse – 2:3.

Real je ponovo pokazao da se nikada na predaje. U 79. minutu Vinisijus je bio na levoj strani, uočio je Valverdea sa druge strane i uputio loptu ka njemu. Vezista je uhvatio volej i zatresao mrežu, a Ortega tu ništa nije mogao da učini – 3:3.

Do kraja nije bilo velikih šansi, Real je možda bio za nijansu opasniji, ali nije stigao do prednosti pred revanš.