Većina komšija Dejana Dragijevića i njegovog oca i brata, koji je rano jutros umro u policijskoj stanici, a koji se sumnjiče da su mu pomogli da se riješi tijela Danke Ilić, danas su stale u njihovu odbranu.

- Ma nisu oni krivi, pazi šta ti kažem - najčešća je rečenica koju brojni mještani Zlota izgovaraju.

Za razliku od prvog dana kada su bili u šoku, sada sumnjaju da je njihovim komšijama, kako kažu, sve namješteno.

-Ma to su bre vrijedni ljudi bili i pošteni. I Svetlana i Rade. Stvarno ne možemo da kažemo ništa loše za njih - kaže mještanin Zlota kojeg smo zatekli u centru sela.

Čak i najbliže komšije hvale Dragijeviće, a kao njihovu vrlinu navode da su sinovi vrijedno radili.

- Nikad nisu pravili neke probleme po selu - kaže njihova komšinica.

Komšije ne vjeruju u njihovu odgovornost

U samom centru Zlota nalazi se nekoliko prodavnica, gdje mještani komentarišu ova šokantna dešavanja. U većini slučajeva sa skeptični da li su Rade, Dalibor i Dejan zaista odgovorni..

- Ma ne vjerujem ja ništa dok se ne dokaže. Kad budu pronašli tijelo i na sudu dokazali da su oni krivi ja ću vjerovati. Do tada ne, jer to su bile dobre komšije. Rade nije u stanju da išta uradi, star je. Svetlana isto - kaže mještanka komentarišući sa komšinicom.

Sa novinarima nisu bili raspoloženi da razgovaraju. Kada bi ih i ugledali, trčeći bi ušli u kuću da se sakriju i spuste roletne.

Mještanka koja je razgovarala sa reporterom “Blica” rekla je da sumnja da njihove komšije vjerovatno ne žele da se zamjeraju Dragijevićima.

Prema njenim riječima, iz straha.

Podsjetimo, Srđan Janković i Dejan Dragijević, koji su uhapšeni zbog sumnje da su ubili Danku Ilić, saslušani su u petak uveče, a juče im je određen pritvor. Dragijević je pred tužiocem priznao zločin, dok se Janković branio ćutanjem. Obojici je potom određen pritvor do 30 dana.