Iako nisu briljirali, crno-beli su poprilično rutinski izašli na kraj sa rado viđenom „mušterijom“ u Humskoj. Sedmi put zaredom su savladali Pazarce pred svojim navijačima, golovima Ksandera Severine u prvom i Denila Kastilja u drugom poluvremenu.

Za razliku od brojnih duela ove sezone, sada je tim Igora Duljaja sprečio „kidanje živaca“ nekoliko hiljada navijača na tribinama u „hrama fudbala“ i zabeležio treći uzastopni trijumf.

Pokazali su igrači Partizana da je kriza igre i rezultata prevaziđena i da se u dobrom raspoloženju čeka nastavak sezone - okršaj sa Voždovcem kod kuće u sredu u četvrtfinalu Kupa, pa gostovanje Čukaričkom narednog vikenda u poslednjem kolu ligaškog dela Superlige.

Sa druge strane, slobodan pad Pazaraca je nastavljen. Za sada ne pomaže ni novi trener, četvrti ove sezone, Slavko Matić. Posle četvrtog uzastopnog poraza, Novi Pazar je na devetoj poziciji i definitivno ga čeka plej-aut, umesto viđenog plej-ofa.

U visokom ritmu je Partizan otvorio utakmicu, izašao je u presing protiv Pazaraca i odmah se nametnuo. Brzo su crno-beli i pretili preko Antića i Zahida, ali je najbolju šansu u uvodnom delu propustio gostujući tim.



Bivši igrači Partizana Sejduba Suma i Marko Šćepović su mogli da šokiraju sve u Humskoj, ali je udarac Šćepovića sa 12 metara lako zaustavio Jovanović.

Posle pokušaja sa distance Zahida na jednoj i Ljajića na drugoj strani, dogodio se i ključni momenat u prvom poluvremenu - u 35. minutu.



Raspoloženi Zahid je povukao kontru, odigrao dupli pas sa Gohom, pa posle nekoliko driblinga dodao do Kastilja, koji je loptu prosledio Severini, a ovaj sa 16 metara pogodio malu mrežu.

Vrlo brzo je prednost mogla da bude duplirana udarcem sa distance Stojkovića, ali je Mirković paradom zaustavio njegov "projektil".



Ubedljivo najveću šansu na meču prokockao je Severina početkom drugog poluvremena, kada nije poslao loptu u praznu mrežu, mada se u toj situaciji sjajno istakao Mirković.

Duplirana prednost domaćina značila je ujedno i kraj. Iako je ostalo još mnogo da se igra, Pazar nijednog momenta nije pokazao da je kadar da meč uvede u dramu.


Crno-beli su oborili ritam i rutinski priveli posao kraju. Pazar je najozbiljnije pretio preko Karaklajića, koji je šutem sa 15 metara u padu pogodio gornji deo prečke.

Vredno pomena je jedino još poništen gol Severine nešto ranije zbog prekršaja Markovića u petercu.