Činilo se da smo za teorijama zavere vezanim za Kejt Midlton završili, a baš tada se pojavila nova.

Ovog puta, tiče se snimka u kom je princeza saopštila da ima karcinom, a agencija Getty images dodala je napomenu urednika pomenutom video snimku.

Kako piše portal Indy100.com, agencija Getty je dodala napomenu urednika snimku sugerišući da možda nije u skladu sa njenim uređivačkim standardima. Međutim, agencija je otkrila da prilaže belešku svim sadržajima trećih strana koji im se dostavljaju.

Ova naizgled bezazlena stavka je pokrenula lavinu i dovela do novih teorija zavere. Mnogi smatraju kako je video neautentičan, a kada se setimo skandala sa fotošopiranom fotografijom za Dan majki, sve postaje mnogo sumnjivije.

Polemika se pokrenula i na Tviteru, pa je tako jedna osoba upitala da li je iko kontaktirao Getty u vezi sa beleškom koja je pokrenula teorije.

U komentarima, drugi su pokušali da sugerišu da beleška znači da video nije autentičan.

Jedna osoba je odgovorila: "Rekli su šta su rekli. …lažan je."

Druga osoba je napisala: "To je beleška urednika na video snimku sa Kejt Midlton. Mora da su videli duple redove zuba na njenoj donjoj vilici. Dakle, poslednji put je viđena na Božić 2023?"

Oni koji se ne bave neosnovanim tvrdnjama, rekli su kako je to uobičajena praksa, te da Getty to radi kada distribuira snimak koji nisu sami napravili, to ne znači da je lažan ili generisan veštačkom inteligencijom. Na primer, iste reči su upotrebili u uredničkoj napomeni na snimku kolapsa mosta u Baltimoru.