Eva Mendez svoje prvo dete, ćerku Esmeraldu, rodila je u 42. godini, a dve godine kasnije s Rajanom je dobila ćerku Amandu.

"Uvek sam imala jasnu granicu kad su u pitanju moj suprug i moja deca. O njima ću govoriti, naravno, ali neću objavljivati ​​fotografije šta nam se događa svaki dan. Za mene je crveni tepih posao, a ne mesto pokazivanja ljubavi", rekla je Eva.

Slavni par sebi može da priušti luksuzan život, naročito zbog astronomskih honorara koje Rajan Gosling dobija poslednjih 10 godina, ali svoje ćerke želeli su da odgajaju da budu skromne i da ih nauče da se do uspeha i životnog zadovoljstva dolazi marljivim radom i trudom, umesto da je sve servirano i već rešeno.

Poučeni tragičnim primerima iz života i sudbina deca holivudskih zvezda, koje često završavaju u paklu zavisnosti, depresije i traganja za svojim smislom, Eva, Rajan i njihove ćerke žive u dvosobnom stanu, dele kućne poslove i nikada nisu angažovali dadilju. A razlog zašto su se odlučili na ovakav način života je specifičan.

Eva Mendez voli da kuva i rekla je da posebno voli da sređuje i čisti stan. Njena strast prema čišćenju pretvorila se u poslovni projekt. Eva je, naime, postala suvlasnik kompanije koja proizvodi antibakterijske sunđere za čišćenje.

Pranje i čišćenje na nju, kaže, deluju terapeutski

"Život je tako haotičan. Ali svoju kuću i svoju kuhinju mogu da držim pod kontrolom. Pa kad perem posuđe, to je za mene meditativno, daje mi jasnoću. Čista sudopera za mene je bistar um"", objasnila je glumica.

Decu odgajaju da budu samostalna i iskrena

"Želim da moja deca, kada su u nevolji, i danas i za 10, 20 godina, kažu: "Joj, moram da zovemo mamu!", a ne "Ooo, ovo ne mogu da kažem mami!", rekla je Eva Mendez.

"Trudimo se da se povežemo s njima, pogotovo u najtežim trenucima, kad se ljutimo na njih"", priznala je boli i slabosti mnogih roditelja.

"Kad smo bili u Londonu, išli smo na mjuzikle, u pozorište, muzeje, izlete... Ali, sada osećam da je vreme da im vratim dosadu, pogotovo deci, ali i sebi. Volim kad nam je dosadno, tada nam dolaze ideje. Ponekad je zabavno, ponekad opasno, ponekad poučno, ali želim i to vreme kad je - dosadno"", zaključila je glumica i partnerka Rajana Goslinga, prenosi "Slobodna Dalmacija".