Zagrepčani su slavili minimalnim rezultatom (0:1) i plasirali se u finale, a po okončanju tog susreta članovi "Torcide" su uleteli na teren.

Jurjević ističe da je na redu pisanje i tumačenje izveštaja, posle čega će situacija biti jasnija.

"Nakon ove utakmice, kao i nakon svake druge ponašanje, kako jedne i druge ekipe, tako i navijača i cele organizacije, biće sastavljeno u izveštaju oficira za sigurnost koje će biti predato disciplinskoj komisiji", rekao je Jurjević za "24časa.hr".

Kazna može biti novčana, ali i zatvaranje "Poljuda" za gledaoce na određeni period.

"Sigurno će se u obzir uzeti i intenzitet nedozvoljenog ponašanja i prethodna ponašanja. Znaćemo u narednom periodu, vrlo brzo, kakva će odluka biti. Lično sam bio na utakmici, odmah i za vreme toga što se događalo data su uputstva i jednoj i drugoj ekipi i službenim osobama da se povuku u svlačionice. Provereno je i s jednom i s drugom ekipom, niko nije prijavio da je povređen, možda se neko naknadno javi, ali do sada niko nije prijavio da je napadnut, što dokazuje da navijači koji su ušli na teren nisu imali nameru da napadnu ili igrače ili službene osobe, što ih ne opravdava i ne umanjuje težinu počinjenog dela", dodao je Jurjević.

U međuvremenu, navijači "bilih" su nerede sa stadiona preneli na ulice Splita.