Svaki sat bez Danke Ilić donosi jako veliku brigu, a da ne govorimo o svakom danu koji dolazi, a mi ne znamo gde se devojčica od samo 20 meseci nalazi. Isto tako je važno naglasiti da pripadnici policije i MUP-a svim raspoloživim resursima rade na pronalaženju bilo kakvih mogućnosti, indicija, informacija koje bi pomogle u procesu da se mala Danka pronađe. Postoji jako veliki broj netačnih, neproverenih informacija koje kruže u nekom sajber prostoru kada je u pitanju nestanak i jako je važno naglasiti da se treba strogo voditi time da svaka neželjena i nepotpuna informacija može samo dodatno uznemiriti javnost"..Isključili ste mogućnost da je sama odšetala, neki stručnjaci procenjuju da je u pitanju nasilni nestanak, odnosno otmica. Šta vi mislite?

"Uvidom u konfiguraciju terena, u vremenski interval koji je majka u prvom iskazu navela, koliko je trajalo njen trenutak nepažnje dok je drugom detetu davala vodu, govorimo 30 do 40 sekundi. Na njene godine, na njenu motoričku spremnost da pređe određenu destinaciju i savlada određene prepreke na jednom terenu koji zaista nije pristupačan za malo dete. Dete koje je u fazi prohodavanja, dete koje još uvek ima dudu i pelenu i sam teren je takvog koncepta da u nekom, da kažemo, momentu, nakon par metara, dete bi moralo da se saplete, uplaši, padne, potraži svoju majku".

Istraga se da se sprovodi u Austriji, proverava se snimak iz Beča, da li možemo da očekujemo neke nove informacije?

Kada govorimo o snimku, moramo naglasiti da je Beč mesto koje je dosta dosta pokriveno video nadzorom, pre svega zbog terorističkih zajednica, pre svega zbog onoga što je pratilo njihova interna dešavanja u proteklom periodu. Čak i gradski prevoz, pa taj isti tramvaj koju su žene sa navodnom pretpostavkom da je možda Danka na snimku čekale, je isto pokriven video nadzorom. Verujem da će se u nekom momentu zaista izaći sa činjenicama".

Da li bi Danka mogla biti žrtva trgovine ljudima odnosno decom?

"U slučaju Danke Ilić, kada imamo mnogo nejasnoća, kada imamo mnogo nelogičnosti, ako uzmemo u obzir trgovinu decom, svakako verujem da to nije proces koji se desio toga momenta zbog indikatora koje sam navela. Onda u tom slučaju i moje razmišljanje bi išlo u pravcu da je takva jedna otmica bila tipovana, organizovana na neki način koji nama još uvek nije poznat".

Stručnjaci, poput Igora Jurića smatraju da ćemo relativno brzo, za dan-dva imati neki rezultat. Šta vi mislite?

"Slažem se jer zaista prošlo devet dana. Svaka informacija koja bi došla od strane MUP-a, policije, ne može biti neproverena, ne može biti činjenica, ne može biti primer. Sve što oni budu rekli u javnosti i nama predočili mora biti potpuno tačno. I samim tim imamo razumevanje. Sve drugo što bi došlo sa strane policije u nekom određenom momentu za koje oni procene da nije dobar, moglo bi samo da ugrozi istragu i zato je važno da pratimo uputstva, zato je važno da čekamo. Ja znam da je najgore čekati, ali mi tražimo jedno malo dete".

Podsetimo, Danka Ilić nestala je 26. marta kod Banjskog Polja u Boru otkad traje potraga za njom. Za njom je raspisana i Interpolova poternica, a zbog njenog nestanka u Srbiji je prvi put aktiviran sistem "Pronađi me".