Đoković je odavno nadmašio Rafaela Nadala i Rodžera Federera u glavnom kriterijumu – broju Grend slem titula. Novak je uz to ubedljivo najduže vremena proveo kao lider ATP liste, mesta koje i danas drži, ali ima onih koji smatraju da to nije dovoljno.

Među njima je i Del Potro koji je poslednji veliki meč u karijeri igrao baš protiv Đokovića, koji ga je 2018. godine pobedio u finalu US Opena.

"Svako je bio najbolji u različitim periodima. Od 2006. do 2009. godine Rodžer je bio nepobediv, ali Rafa je bio najbolji na šljaci",počeo je Del Potro i osvrnuo se na Đokovića:

"Novak i dalje ima dug put pred sobom. Osvojio je više titula od obojice, a i dalje pričamo o tome (ko je najbolji svih vremena, prim.aut.). Ako osvoji još neki Grend slem, neće biti važno koliko navijača imaju Federer i Nadal."

Argentinac je u karijeri osvojio US Open 2009. godine. Ukupno je osvojio 22 titule u karijeri i zaradio preko 25 miliona dolara.

Najbolji plasman imao je u avgustu 2018. godine, kada je bio treći teniser sveta. Ima i dve osvojene olimpijske medalje i Dejvis kup.

Česte povrede ručnog zgloba, kolena i leđa zaustavile su ga da ostvari mnogo bolju i trofejniju karijeru.