Nastavnica biologije, Dejana Borković, pedagog, Valentina Ivanić i školski bibliotekar, Vanja Stojanović pridružili su se učenicima u izradi ovog inspirativnog umjetničkog rada, pružajući im podršku i smjernice kako bi njihove ideje dobile pravi izraz.

Nastavnik fizičkog vaspitanja i obrazovanja, Aleksandar Simić, organizovao je sportsku aktivnost na otvorenom pod sloganom „Igrajte za vodu i mir”, podsjećajući nas koliko je voda važna za naše mentalno i fizičko zdravlje. Na školskom terenu škole na taj način je prikazana promocija mira kroz zajedništvo, član Školskog odbora i predstavnik JU „Vode Srpske”, Ljubiša Vasić je u ime preduzeća „Vode Srpske” promovišući ovogodišnju temu Svjetskog dana voda „Voda za mir”, učenicima poklonio pet lopti koje će biti od velikog značaja u redovnom odvijanju časova Fizičkog vaspitanja i obrazovanja, kako u razrednoj, tako i u predmetnoj nastavi. Član Školskog odbora i predstavnik JU „Vode Srpske” je posebno istakao značaj vode sa porukom da države i narodi moraju da se ujedine oko vode i da iskoriste vodu za mir i saradnju. Ova inicijativa podstakla je učenike da se aktivno angažuju i učestvuju u obilježavanju Svjetskog dana voda.

Profesori razredne nastave su sa učenicima nižih razreda pripremili i u školskom holu izložili radove na kojima su prikazali veliki značaj i potencijal voda u svijetu. Na časovima Prirode i društva, Moje okoline i Likovne kulture, profesori razredne nastave su održali značajna edukativna predavanja ukazujući na značaj voda, ali i na to koliko je danas značajno raditi na štednji vode.

Defektolog škole, Tijana Komarac je sa učenicima koji nastavu pohađaju po posebnom planu i programu, pripremila likovne radove i omogućila tim učenicima da učestvuju u obilježavanju Svjetskog dana voda na način prilagođen njihovim potrebama i mogućnostima.

Ostali nastavnici i odjeljenjske starješine su sa učenicima pripremili širok spektar kreativnih radova, transparenata, panoa i zastavica kako bi istakli veliki potencijal vode u našoj lokalnoj zajednici.

Njihova predanost i trud doprinijeli su stvaranju inspirativnog okruženja koje nas podsjeća na važnost brige o vodi i njenom očuvanju. U našoj školi, Svjetski dan voda nije samo jednodnevna manifestacija, već i prikaz posvećenosti očuvanju vodnih resursa.