Partizan je u veoma nezgodnoj poziciji, pogotovo nakon što su i ostale ekipe koje su s njima u borbi za plej-in uspjele da zabilježe pobjede, dok su crno-beli umjesto pobjede protiv ove ekipe uspeli i to da ispuste, iako se mora priznati da su imali realnu šansu.

Sam početak meča je bio dosta usporen, Real nije uspevao da pogodi ništa, ali nije ni Partizan, što je samo bio problem i nekako neefikasna utakmica je bila preteška za gledanje. U samo prvih nekoliko minuta je promašeno bezbroj šuteva za tri poena, gde su jedva ekipe i dolazile do poena.

Na kraju će ostati zapisano da je 120 sekundi došlo glave Partizanu, čak i nepuna dva minuta košarke u trećoj deonici su odlučila sve, a tu je Real nošen Fakundom Kampacom uspeo da okrene sve u svoju korist i pokaže zbog čega se nalazi na prvoj poziciji.

Ipak, kada se vratimo na start meča nekako se Real Madrid već nudio tu Partizanu, ali ovi nisu to koristili. Jednostavno, nisu pogađali ništa, nisu kažnjavali greške, već su sve vraćali istom merom. Trojka Marija Hezonje na kraju prve deonice je donekle uspela da probudi ovaj meč, što se videlo u drugoj deonici nakon - 13:13 iz prvih 10 minuta

E, kada je počela druga četvrtina, sve je nekako bilo drugačije, krenuli su ga postižu poene i jedni i drugi, smenjivali su se u vođstvu, ali su navijačima pokazali da treba da očekuju izuzetno napadački efikasnu košarku..

Sve je to nekak obio uvod za tu treću deonicu kada se sve i rešilo. Partizan je sjajno otvorio deonicu, pogađali su Aleksa Avramović, onda i Frenk Kaminski, vezali su prvih 10 poena za crno-bele, otišli su u prednost i činilo se kao da mogu crno-beli da prelome ovu utakmicu.

Ipak, kada god bi Partizan pogodio trojku, na drugoj strani bi uzvratio Mario Hezonja ili Geršon Jabusele.

Hrvatski košarkaš je bio izuzetno raspoložen, pokazivao je to od prvog minuta, a Partizan nije imao način da se obračuna s njim. Nastavili su jednostavno da pogađaju i jedni i drugi, smenjivali su se konstantno, sve do ta poslednja dva minuta.

Kampaco je ušao u igru, a onda je usledila sekvenca od 16:0 u poslednja dva minuta. Dolazile su trojke kao na traci, ali i dobri napadi, Partizan nije imao rešenje i dopustio je Realu da ode na ogromnih +12.

Kasnije su u poslednjoj deonici "Kraljevi" uspeli samo da uvećaju tu prednost, pošto su crno-beli jednostavno ostali bez snage za nešto veće u ovom meču.

Partizan - Real Madrid 76:88 (13:13, 18:20, 23:33, 22:22)

Partizan: Avramović, Koprivica, Panter, Smailagić, Jaramaz, Naneli, Trifunocić, Anđušić, Doužer, Ponitka, Kaminski, Kaboklo

Real Madrid: Kozer, Abalde, Kampaco, Gonzales, Hezonja, Alosen, Dek, Poarije, Tavares, Jabusele, Endiaje, Musa