Denver je oba duela pred svojim navijačima rešio u svoju korist, pa u Los Anđeles putuje sa prednošću od 2:0. Prvi meč je aktuelni šampion NBA lige prelomio u finišu i na kraju stigao do trijumfa(114:103), da bi drugi susret doneo pravu dramu.

Lebron Džejms i ekipa su imali i dvadeset poena viška (68:48), Nagetsi su se sredinom treće deonice pokrenuli, smanjivali su prednost i na kraju uvukli meč u neizvesnu završnicu. Upravo je Džejms promašio trojku za vođstvo, da bi Džamal Marej pogodio preko Entonija Dejvisa sa zvukom sirene i tako omogućio svom timu da dođe do 2:0, za opšti delirijum u "Bol Areni".

Ukoliko Lejkersi žele da izbegnu "metlu", koja je radila u prošlogodišnjem plej-ofu protiv Denvera, moraće večeras da upišu trijumf. Sa druge strane, pobeda će Jokiću i njegovim saigračima širom otvoriti vrata plasmana u narednu rundu plej-ofa. Utakmica u Kaliforniji počinje u četiri sata iza ponoći, a direktan prenos je na kanalu Arena Sport Premium 1.


Lebron: Nema smisla! Šta gledaju?! To je faul!

Lejkersi su imali zamerke na sudijske odluke iz finiša prošlog meča, a posebno glasan je nakon drugog poraza bio upravo Lebron.

– Ne znam šta se dešava tamo gde gledaju usporene snimke, da budem iskren. Rekao sam to ove godine, rekao sam prošle, kad god... D-Lo (Dianđelo Rasel, prim. a) očigledno je udaren u lice na prodoru. Zašto je*ote imamo centar za ponavljanje snimaka, ako će da bude ovako. Nema smisla. Smeta mi. Žao mi je što sada odgovaram na vaše pitanje, ali to s*anje je kao... Upravo sam video i šta se desilo na utakmici Siksera i Niksa. Šta radimo? To je je*eno gluporekao je Lebron kome sigurno sledi kazna zbog ovih komentara i još jednom ponovio:

Zašto je*ote imamo usporene snimke? Šta radimo?

I sam Rasel se oglasio na društvenim mrežama.

– To je bio faul, svi smo videli na nacionalnoj televiziji – napisao je Rasel na platformi “X”.

Obojica su govorila o jednoj situaciji iz treće četvrtine kada je Rasela, prilikom prodora, udario Majkl Porter Junior. Na snimku se vidi da je Porter udario Rasela, ali je Denver “čelendžovao” odluku i sudije su je promenile. Odluka je promenjena uz tvrdnju da je kontakt bio marginalan i da nije imao direktan uticaj na šut. Pogledajte kako je to izgledalo: