Iskusni srpski košarkaš Vladimir Lučić godinama već sa velikim uspehom nastupa za Bajern iz Minhena, a navijači Partizana se svakog leta nadaju da bi njihov miljenik mogao da napusti Nemačku i vrati se u Humsku.

Međutim, prema poslednjim rečima 34-godišnjeg krila, njihova želja neće biti ispunjena ni po završetku aktuelne sezone.

Naime, Lučić sa Bavarcima ima ugovor do leta 2025. godine i namerava da ga odradi do kraja, a ističe i da ne bi imao ništa protiv da i posle toga ostane u Minhenu.

U godinama sam u kojima je važno samo jedno, to je šta govori moje telo. Ako ostanem u formi i nastavim da pomažem timu, definitivno mogu da zamislim da ostanem duže u Minhenu. Međutim, nisam neko ko želi da dobije novi ugovor zbog mojih prethodnih nastupa i zasluga, a onda na kraju ne budem u mogućnosti da pomognem. Ali zapravo još ne razmišljam o 2025. godini - rekao je Lučić za nemački "Bild".

Prema tome, navijači Partizana su ostali bez jednog povratnika kome su se nadali, ali bi bol mogao da im ublaži Vanja Marinković, koji bi trebalo ponovo da obuče crno-beli dres.

Podsetimo, Lučić je u Partizan stigao 2008. godine iz Superfunda i crno-beli dres nosio je do 2013. Iz Humske se otisnuo u inostranstvo, gde je prve tri sezone nosio dres Valensije, a od 2016. je u Bajernu, gde je sada već legenda kluba.