Karan je novinarima rekao da je Okružno javno tužilaštvo u Bijeljini primjer da se dobrom saradnjom MUP-a i pravosudnih institucija, mogu ostvariti najbolji rezultati.
 
"Mi već duže mjeseci radimo intenzivno sa ovim tužilaštvom na velikim predmetima organizovanog kriminaliteta. Građani su svjedoci tih aktivnosti. Želimo da sa svim tužilaštvima u Srpskoj ostvarimo upravo ovakvu dobru saradnju kao što je to u Bijeljini", rekao je Karan nakon svečanog otvaranja zgrade bijeljinskog Okružnog javnog tužilaštva.
On je rekao da se, s obzirom na ulogu tužilaštva i policije na sprečavanju i otkrivanju kriminaliteta, raduje kao da je otvorena neka zgrada MUP-a.
Karan smatram da će na ovaj način i MUP i sve službe za otkrivanje kriminaliteta, takođe, biti uspješnije. "Kao što je rekla okružni javni tužilac, mi smo prvi i najbolji susjedi", dodao je Karan.
 
On je naveo da je u krivično-pravnoj reformi, koja traje već 20 godina tužilaštvo dobilo posebnu ulogu jer vodi krivični postupak
MUP ima drugu ulogu od one koju ja pamtim kada smo imali pretkrivični postupak za istražnog sudiju i možda se nismo čak dovoljno ni snašli u svom tom zajedničkom radu, ali ovo je primjer", naveo je on.
 
U Bijeljini je danas svečano otovrena zgrada Okružnog javnog tužilaštva za čiju izgradnju je EU obezbijedila više od 1,3 miliona evra bespovratnih sredstava, dok je Vlada Republike Srpske izdvojila sredstva za potrebne dozvole i opremanje.