Poljski vozači kamiona deblokirali su ključni granični prelaz Šehini-Medika između Poljske i Ukrajine, izjavila je ukrajinska ministarka ekonomije Julija Sviridenko.

U Dnjepropetrovskoj oblasti Ukrajine odjekuju eksplozije, saopštio je ukrajinski portal „Strana“. Prethodno su eksplozije odjekivale i u Krivom Rogu i u samom gradu Dnjepropetrovsku, gde je na snazi bila i uzbuna za vazdušnu opasnost.

Ukrajina ostala bez podrške

Šest zemalja EU odbilo je da Ukrajini da garancije bezbednosti, rekao je zamenik šefa kabineta predsednika Ukrajine Andrej Sibiga. To su Austrija, Hrvatska, Poljska, Mađarska, Slovačka i Malta. "Mislim da sve ove države imaju političku volju da postanu potpisnice deklaracije (o dugoročnim bezbednosnim garancijama za Ukrajinu)", naglasio je Sibiga. Deklaracija predviđa da Kijev dobije značajan vojni potencijal.
08:01

Novi napadi na krupjanskom pravcu

Ruska vojska je gađala položaje Oružanih snaga Ukrajine na kupjanskom pravcu, saopštio je portparol grupe Zapad Sergej Zibinski.

Napadi su izvedeni u području Sinkovke, Petropavlovka, Kupjanska, Ternog.

Korišćena je avijacija i artiljerija, ukupni gubici neprijatelja iznosili su oko 15 vojnika, dva vozila i haubica, a uništene su i tri bespilotne letelice.