Moj nalog“, drugo književno delo VAG-a, koje je upravo objavljeno, jer je svoju prvu biografiju napisala sa samo 21 godinu, po nekima ima veliki potencijal zbog iskrenosti, otvorenosti i sočnih detalja, dok drugima je dosta Kolin i priča o školskoj ljubavi, njegovom ogovaranju, a posebno o sudskom ratu sa Rebekom Vardi zbog curenja informacija o njenom privatnom životu.

Prvi put je progovorila o tome kako se osećala kada je saznala da je njen muž zaista otišao kod prostitutki u salon za masažu, zapravo bordel u Liverpulu.

To su bile 37-godišnja Gina McCarrick i 48-godišnja "baka" čije ime nije poznato. Desilo se to 2002. godine, kada je bivši kapiten engleske fudbalske reprezentacije imao samo 16 godina, malo pre nego što će postati njegova devojka.

Situaciju u kojoj se našla kada je izbio skandal opisala je kao "strašan san" i priznala da nije mogla da odluči da li njihova veza ima budućnost. Imala je 18 godina i više nije znala šta oseća prema Vejnu, kojeg je upoznala u školi kada su imali 13 godina. Znala je da će njena porodica želeti da je zaštiti, ali i da su teški dani pred njom.

"Rekao mi je da su priče o njegovim posetama prostitutkama tačne i da će sve biti objavljeno u novinama. Bila sam zbunjena i povređena. Nisam mogla ni da razgovaram sa njim. I bilo mi je neprijatno", napisala je Kolin.

" Svi su znali šta se dešava i svako je imao svoje mišljenje. I osećao sam se kao da sam u strašnom snu, nesposobna da odlučim šta je najpametnije da uradim ili šta želim. Unutrašnji glas mi je govorio da ne žurim, da ne donosim odluke u ljutnji.2

U knjizi je otkrila kako su se ona i Vejn tajno sreli u kući njene tetke u Liverpulu gde je on ispričao sve detalje, ali i insistirao da su neki delovi priče "izmišljeni”. Zatim su nekoliko dana proveli u Blekpulu, "pokušavajući da budu normalni", prerušavajući se da ih ne bi prepoznali i pričajući o budućnosti. Odlučila je da prihvati njegovo izvinjenje