Eksplozija se dogodila u ruskoj vojnoj bazi na Krimu.

Uspešno smo izveli operaciju na okupiranom Krimu. Neprijatelj krije razmere štete i broj žrtava", objavio je Budanov na svom Telegram kanalu.

Sergej Aksjonov, guverner Krima kojeg je postavila Moskva, ranije je na Telegramu napisao da je planirana privremena evakuacija oko dve hiljade ljudi iz Kirovskog okruga na pripojeno poluostrvo. Razlog za evakuaciju je požar koji je izbio na vojnim poligonima, prenosi ruska državna novinska agencija Tass.

Planirana je privremena evakuacija stanovništva iz četiri naseljena mesta. Ukupno je reč o oko 2.000 ljudi", rekao je Aksjonov. On je potvrdio da je obližnji autoput Tavrida zatvoren. Zbog požara je formiran krizni tim. Ranije je novinska agencija RBC-Ukrajina javila da je došlo do eksplozija na vojnim poligonima.

Ukrajinski mediji i ruski Telegram kanali, povezani sa ruskim bezbednosnim službama, javljaju da skladište oružja zapravo gori nakon vazdušnog udara Ukrajine tokom noći. Portparol vojne administracije Odese Sergej Bračuk objavio je dva video snimka vatre u nenaseljenom području, sa opisom: „neprijateljsko skladište oružja, Stari Krim“.