Odlučeno je da Glikman bude smenjen sa te pozicije, pa će Evroliga drugu godinu uzastopno posle odlaska Đordija Bertomeua morati da bira novog izvršnog direktora.

Ovo ne mora da znači i potpuno povlačenje Glikmana iz Evrolige, jer će se za dve nedelje razgovarati o mogućnosti njegovog uključivanja u savetodavnu ulogu. Podsetimo, Glikman je svojevremeno već bio Bertomeuov specijalni savetnik.

Ranije je objavljeno da se Glikmanov odnos sa aktuelnim predsednikom Evrolige Dejanom Bodirogom pogoršao tokom godine, što je verovatno jedan od faktora koji su doprineli donošenju odluke, prenosi portal ''Basket News''.

Ono čime Glikman može najviše da se ponosi za ovih godinu dana koliko je obavljao funkciju izvršnog direktora jeste promocija Evrolige u Americi, zahvaljujući ugovoru koji je ovog proleća potpisan sa ESPN-om koji je za američku javnost emitovao poslednju nedelju plej-ofa Evrolige 2022-23 i ceo Fajnal-for u Kaunasu. Sporazumom je obezbeđeno i emitovanje za predstojeću sezonu Evrolige 2023-24.