Ruski ambasador u SAD optužio je Vašington da ohrabruje Kijev da napada ciljeve na teritoriji Rusije, ali portparol Bele kuće za nacionalnu bezbednost Džon Kirbi tvrdi da SAD nemaju konkretne informacije o tome ko je odgovoran za napad dronovima u Moskvi ove nedelje.

Kirbi je saopštio da SAD ne planiraju da istražuju taj slučaj.

Kanada: Uvodimo sankcije protiv ruskih oligarha zbog mešanja u poslove Moldavije

Kanada će uvesti sankcije protiv „ruskih oligarha“ koji, prema verziji vlasti severnoameričke zemlje, „pokušavaju da se mešaju“ u poslove Moldavije, izjavila je ministarka inostranih poslova Kanade Melani Žoli.

"Danas ćemo prvi put u istoriji objaviti sankcije u cilju podrške demokratiji Moldavije. Mi ćemo preduzeti mere protiv ruskih oligarha koji pokušavaju da se umešaju u demokratiju Moldavije", rekla je ministarka u Oslu gde je doputovala na neformalni sastanak sa šefovima diplomatija zemalja-članica NATO.

Rusija: Imamo dovoljno snage da zaštitimo elektranu

Rusija ima dovoljno snage da zaštiti Zaporošku nuklearnu elektranu, izjavio je šef „Rosatoma“ Aleksej Lihačov. On je dodao da Kina, Turska, Egipat i mnoge evropske zemlje dele zabrinutost Rusije po pitanju bezbednosti nuklearke. Takođe je istakao da Rusija nastavlja da podržava sve akcije generalnog direktora IAEA Rafaela Grosija, te da visoko ceni njegov rad.