Fjorentina je slavila ukupnim rezultatom 4:3 protiv Bazela i prošla u finale Lige konferencija. 

U prvom meču bilo je 2:1 za Bazel, u revanšu 2:1 za Fjorentinu i u produžecima je Viola došla do finala, pošto je Barak postigao pobedonosni gol u 128. minutu za pobedu i prolaz.  

Gledali smo sjajan meč u Švajcarskoj. Fjorentina je napadala od samog starta i najopasniji bio je Nikolas Gonsales, koji je igrao sjajno. 

Propustio je jednu dobru šansu u 31. minutu, kada je glavom gađao pored gola, ali četiri minuta kasnije je bio dosta sigurniji. 

Kristijan Biragi je sa desne strane ubacio perfektnu loptu na peterac, a Niko Gonsales je natrčao na nju i neometano je glavom smestio u mrežu za vođstvo Fjorentine. 

Zeki Amduni, fudbaler Bazela koji je dao gol za pobedu u Firenci u nadoknadi, opet je šokirao Fjorentinu. 

U 55. minutu je dobio odličnu loptu u prostor, zalomio čuvara i sjajno smestio loptu u donji desni ugao za izjednačenje. 

Fjorentina je krenula ponovo svim snagama napred i u 72. minutu je Niko Gonsales opet bio strelac. Posle centaršuta sa desne strane, Milenković je zbunio štopere i nakon što se lopta odbila od njih, Gonsales je snažnim udarcem smešta u mrežu. 

Otišlo se u produžetke, gde je od starta zaigrao Luka Jović i u 94. minutu propustio sjajnu šansu, pošto mu je udarac glavom odbranio golman Bazela, koji je tokom produžetaka spašavao svoju ekipu. 

Hic je imao čak tri odbrane u prvom produžetku, a utakmica je prekinuta u 107. minutu jer je jednom navijaču Fjorentine pozlilo. Čovek je doživeo srčani udar i prekid je trajao više od 10 minuta. 

Niko nije znao koliko će se igrati u nadoknadi, a na kraju se igralo do 132. minuta. 

Luka Jović je sa pet metara promašio nemoguće, pošto je bio usamljen i gađao preko gola, a pobedu je doneo Barak. Posle jednog centaršuta, lopta se odbila do njega, koji je ostao sam i smestio je lako u donji desni ugao. 

Jović je u 130. minutu imao šansu za 4:1, izašao je 1 na 1 sa Hicom, ali je sa sedam metara pogodio stativu. 

Na kraju, taj promašaj nije bio bolan, pošto je Fjorentina slavila. 

Fudbaleri Vest Hema slavili su u revanš meču protiv AZ Alkmara u gostima rezultatom 1:0 (0:0). 

Pobedili su 2:1 u prvom meču i u Holandiju su došli da odbrane prednost, a takvu taktiku postavio je trener gostujuće ekipe Dejvid Mojs. 

Dve velike šanse propustio je Vest Hem u prvom poluvremenu. 

Boven je u 17. minutu promašio zicer, da bi Lukaš Paketa u 25. minutu pogodio levu stativu. 

Promašio je Vest Hem još nekoliko šansi u drugom delu, a finale su overili iz kontre u 94. minutu. 

Pablo Fornals uzeo je loptu, predriblao dvojicu i šutirao jako sa ivice kaznenog i pre svega precizno u donji levi ugao. 

Taj gol odveo je Vest Hem u finale Lige konferencija.