Edin Džeko i Henrik Mihtarjan napravili su razliku i odveli Neroazure pred vrata raja, ali ostalo je još (najmanje) 90 minuta. Niko ne sme unapred da otpiše Milan, iako jeste činjica da je Inter veliki favorit, čak i na stranu rezultat iz prvog susreta.

Biće to peti međusobni meč dva velikana u ovoj sezoni, nakon što je Inter dobio poslednja tri (2:0, 1:0, 3:0) uz poraz u prvom (3:2) i to dovoljno govori o razlici dva tima.

Takođe, raspoloženje je na strani Intera pošto je vezao sedam pobeda u nizu i igra jako dobro, skroz suprotno od Milana. U jednom trenutku činilo se da Interu izmiče Liga šampiona preko Serije A, ali je uspeo da se podigne i vrati tamo gde mu je mesto.

Rosonerima ostaju brige jer će izvesno, ako ne naprave čudo, morati u Ligu Evrope, što je ozbiljan udarac za sedmostrukog šampiona Evrope posle serije očajnih rezultata i poslednjeg poraza od davljenika Specije (2:0).

Kada se sve sabere u ovom momentu, teško da Milan može da zakuva polufinalni okršaj s obzirom na okolnosti...

Zato mnogi već sada vide Inter u Istanbulu, čak i pre revanša. Mnogo neizvesnije biće u drugom polufinalu između Mančester sitija i Real Madrida...

Čuda su u fudbalu moguća, pokazalo se to mnogo puta, ali sada su premale šanse za tako nešto.