Požar je izbio noćas između dva i pola tri ujutro, a prema rečima očevidaca, vatrogasci su odmah reagovali i izašli na teren sa deset vatrogasnih vozila.

Ekipa TV N1 zatekla je jutros oko osam sati dva vatrogasna vozila na terenu i vatrogasce koji dogašavaju požar.

Damir Šala, koji je u noćašnjem požaru ostao bez doma, za N1 kaže da je požar izbio na krovu obližnje stolarske radnje.

Izbio je kod komšije neki crni dim iz kuće, i onda sam ja izašao, pokušao sam komšiju da izvučem iz kuće, međutim vatra je brzo planula sa krova, tu kod komšije koji drži stolarsku radnju, i proširio se na porodične kuće“, priča Šala.

Vatra je, prema njegovim rečima, progutala sedam porodičnih kuća, autoelektričarsku radionicu i muzički klub koji se nalazio u jednom od objekata.

Šala je zahvalio vatrogascima koji su, kako naglašava, brzo reagovali i uspeli da ugase požar do 4.15.

Povređenih, srećom, nije bilo. „Decu smo svu izvukli oko pola tri. Na komšiju jednog je pao plafon, ali izvukli smo ga. Sklonili smo se ispod mosta, došla je policija, nisu nam davali da priđemo objektu, tako da smo svi nepovređeni“, kaže Šala.

Uzrok požara još nije poznat. „Ja mislim da je od ovog komšije stolara ovde izbilo sa krova, da li je sada do elektrike, ne znam tačno. Ali odatle je počelo, sa njegovog krova, zahvatilo je krov od komšije, onda se proširilo na komšinicu dalje i na ove kuće ovde, ove servise i to“, navodi sagovornik N1.

Dve kuće su, kako kaže, ostale neoštećene, ali im je trenutno nemoguće prići.