Vašington bi trebao biti svjestan da je Rusija znala da bira mete, a Ukrajina je samo sprovodila američke planove, rekao je Kremlj.

Potparol Kremlja, Dmitrij Peskov iznio je tu tvrdnju na brifingu za novinare, rekavši da bi Vašington trebao biti svjestan da je Rusija znala da bira mete, a da je Ukrajina samo sprovodila američke planove.

"Pokušaji da se to demantuje, kako u Kijevu, tako i u Vašingtonu, naravno, apsolutno su smiješni. Dobro znamo da se odluke o takvim akcijama, o takvim terorističkim napadima ne donose u Kijevu, nego u Vašingtonu", rekao je Peskov.

Tvrdio je da su Sjedinjene Države često birale mete za napad Ukrajine i sredstva za napad. "Ovo se takođe često diktira s druge strane okeana. Mi to dobro znamo i svjesni smo toga, u Vašingtonu moraju jasno shvatiti da mi to znamo."

Nije pružio nikakve dokaze koji bi podržali tvrdnju o umiješanosti SAD-a.

Ukrajina je negirala umiješanost u incident koji se dogodio u ranim jutarnjim satima u srijedu kada je video snimak prikazao dva leteća objekta kako se približavaju Kremlju i jedan kako eksplodira uz bljesak.

Kremlj je rekao da zadržava pravo na odmazdu, ali nije rekao u kojem obliku bi to moglo biti.

Peskov je rekao da Rusija ima nekoliko opcija i da će odgovor, kada dođe, biti pažljivo razmotren i uravnotežen. Rekao je da je hitna istraga u toku, ali nije mogao reći kada će biti poznati rezultati, prenosi "Jpost".