Kom­ple­tna do­ku­men­ta­ci­ja je po­to­plje­na, a ne­upo­tre­bljiv je i vi­deo-nad­zor. Sve je za­vrši­lo pod vo­dom, pre­ni­je­li su srbi­jan­ski me­di­ji.

U okvi­ru pret­kri­vičnog pos­tup­ka, vje­šta­ci i in­spe­kto­ri, po na­lo­gu Tužilaš­tva u Beo­gra­du, oba­viće vje­štačenje ka­ko bi se pre­li­mi­nar­no ut­vrdio uzrok po­to­nuća spla­va u ri­je­ku.

Zbog ovog in­ci­den­ta, u ko­jem srećom ni­je bi­lo stra­da­lih, uha­pše­ne su tri oso­be, a među nji­ma i je­dan grčki držav­lja­nin.

Po­li­ci­ja u Beo­gra­du, UKP Pe­to odje­lje­nje i In­ter­ven­tne je­di­ni­ce 92, u sa­ra­dnji sa Trećim osno­vnim ja­vnim tužilaš­tvom, uhap­si­li su od­go­vor­na li­ca spla­va "Fris­taj­ler" M.Lj. (51), D.V. (46) i M.R. (41) zbog su­mnje da su iz­vrši­la kri­vično dje­lo te­ško dje­lo pro­tiv op­šte si­gur­nos­ti u ve­zi s kri­vičnim dje­lom iza­zi­va­nje op­šte opa­snos­ti, sa­op­štio je MUP Srbi­je.

Oni su osu­mnjičeni da su 31. de­cem­bra 2022. go­di­ne na splavu omo­gućili pri­sus­tvo većeg bro­ja oso­ba ne­go što je ka­pa­ci­tet ovog obje­kta, ko­ji je zbog to­ga di­je­lom po­to­nuo i na taj način ugro­zi­li bez­bje­dnost većeg bro­ja lju­di.

Osu­mnjičeni­ma je određeno zadržava­nje do 48 sa­ti na­kon čega će, uz kri­vične pri­ja­ve, bi­ti pri­ve­de­ni Trećem osno­vnom ja­vnom tužilaš­tvu u Beo­gra­du, prenose "Novosti".