Vučić je rekao da sve mora da bude gotovo do kraja 2026. godine.

"2028. godine finale Lige Evrope se igra u Beogradu na Nacionalnom stadionu. Daćemo da narod smisli ime, mislio sam da se zove Srbija, al neka ljudi glasaju", kazao je Vučić.

Prisutni su i predsednik Republike Srpske Milorad Dodik, ambasador Kine u Srbiji Li Ming, predsednik Fudbalskog saveza Srbije Dragan Džajić, ministar finansija Siniša Mali, građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić, ministar sporta Zoran Gajić, ministarka nauke Jelena Begović, ministar turizma Husein Memić, selektor fudbalske reprezentacije Srbija Dragan Stojković Piksi, nekadašnji fudbaler Nenad Bjeković, potpredsednik FSS Bratislav Nedimović, direktor JP Koridori Srbije Aleksandar Antić.

Vučić će postavljanjem lopte sa potpisima legendarnih igrača, ali i sa svojim potpisom simbolično označiti početak izgradnje Nacionalnog stadiona u Surčinu.

O stadionu

Nacionalni fudbalski stadion imaće oko 52.000 sedišta i biće izgrađen po svim UEFA standardima. Stadion će se graditi po arhitektonskom rešenju Marka Fenvika, a treba da bude završen do kraja 2026. godine.

Vučić je u ponedeljak, u obraćanju iz Predsedništva Srbije, ocenio da će stadion biti jedan od tri najlepša stadiona u Evropi.

Počinje gradnja: Ovako će izgledati Nacionalni stadion FOTO

Predsednik će obići i pripremne radove za objekte za specijalizovanu izložbu EXPO 2027 Beograd, koja će sa temom „Igra(j) za čovečanstvo - sport i muzika za sve“ biti održana u Beogradu od 15. maja do 15. avgusta 2027. godine.

Pripremni radovi na izgradnji objekata za EXPO su počeli u junu prošle godine i kako je ranije rečeno, teku po planu.

Izložba će biti održana u Surčinu, na prostoru koji je saobraćajno odlično povezan, između beogradske obilaznice i auto-puta „Miloš Veliki“, u blizini Aerodroma „Nikola Tesla“.