Milenkvićeva je istakla da je knjiga "Kroz trepavice sipam tugu" nastajala na osnovu svakodnevnog iskustva, podsticaja i senzacija koje je kao umjetnik i čovjek doživljavala.

"Ta iskustva su zapravo bila i inspiracija, ali i plod mog profesorskog i novinarskog rada", rekla je Milenkovićeva i dodala da se čitav novinarski život našao među stihovima, kao i pjesme u kojima se vide tragovi lektire kao rezultat profesorskog rada putem proučavanja literature.

Ističući da je knjiga "Kroz trepavice sipam tugu" šesta zbirka pjesama, Milenkovićeva je rekla da je knjiga dobila treću nagradu na Petim književnim drinskim susretima u Zvorniku, što joj je izuzetno drago.

Recenzent Miomir Milinković napisao je da poezija Milenkovićeve pruža čitaocima istančanih afiniteta i osobenih estetskih ukusa mogućnosti različite recepcije i sopstvene spoznaje svijeta, emotivni doživljaj u kojem prepoznaju i identifikuju predstave o životu koje su u sebi odavno tajili, ili, samo slutili i predosjećali.

Slađana Milenković je srpsku književnost i jezik završila na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu, gdje je i doktorirala u toj oblasti.

Autor knjige "Nasporivanje vječnosti" Saša Knežević rekao je na promociji u zvorničkom Domu kulture da je "ovo knjiga o knjigama".

"To je knjiga u kojoj su sabrani prikazi i recenzije koje sam pisao u zadnjih 15 godina i jako mi je drago da su u prvom dijelu ove knjige besjede koje sam držao na raznim književnim manifestacijama", rekao je Kovačević.

On je naglasio da su tu i neke stvari koje vrlo često promaknu, ostanu neobjavljene, a vrlo rječito govore o onome čime se autor bavi, dodavši da govore mnogo više i o odnosu prema književnosti, nego sam autorski rad.

"Ova knjiga je možda prva od nekoliko knjiga takve vrste kojima ću pokušati da sakupim veliki kritičarski i teorijski opus bavljenja naukom već 20 godina"“, rekao je Knežević.

Direktor zvorničke izdavačke kuće "AS oglas" Dejan Spasojević smatra interesantnim da su knjige predstavili doktori književnosti i univerzitetski profesori, kojima je zajedničko da su završili srpsku književnost i jezik na novosadskom Univerzitetu.