Nastupili su Udruženje Ukrajinaca ''Verhovena'' Gradiška, Udruženje "Most", Pjevačka grupa ''Perla'', KUD ''Dukati'' Laminci, Hrvatsko pjevačko društvo ''Posavac'' Gradiška , Mreža mladih i Odjel za brak i porodicu Medžlisa Islamske zajednice Gradiška - Pjevačka grupa ''Biser''  te domaćin KUD ''Kolovit'' Gradiška.

Projekat ''Jačanje povjerenja i povezivavanja u zajednicama u Bosni i Hercegovini'' finansira Evropska unija u cilju jačanja i promoviranja okruženja pogodnog za istinsko pomirenje, osnaživanje i zbližavanje civilnog društva na izgradnji povjerenja, povećanja pozitivne interakcije te promociji pozitivnih priča i glasova iz lokalnih zajednica.

Osim koncerta, za kojeg je vladalo veliko interesovanje, kazao je za "Nezavisne novine" Mirko Borjanović, predsjednik "Kolovita", organizovano je još nekoliko programa u okviru istog projekta.

To su radionice "Uloga i značaj medija u promociji kulture i umjetnosti", "Analiza fizičke pripreme u folkloru i modernom plesu", "Tradicionalno pjevanje" i "Menadžment u kulturi".