Dijana Milanković, generalni direktor RTRS, istakala je da ova televizija s ponosom i radošću obilježava 30 godina postojanja.

"Ovo je velika i duga istorijska borba, rad i trud da se napravi istinski javni servis kao što RTRS i jeste", rekla je Milankovićeva.

Prema njenim riječima, najveća zasluga za ono što ova televizija jeste danas pripada radnicima koji su tu od početka rada.

"Najveće zasluge za ono što RTRS jeste danas pripadaju našim kolegama, koje su od početka bile tu, te koje su od osnivanja uložile svoje znanje, volju i ljubav prema ovoj televiziji", kazala je Milankovićeva.

Među zvanicama na večerašnjoj akademiji su presjednica Republike Srpske Željka Cvijanović, srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik, premijer Republike Srpske Radovan Višković, generalni konzul Srbije u BiH Miloš Vujić, gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković, te ostale mnogobrojne zvanice iz javnog i političkog života Srpske.

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović, kazala je da je ova televizija za 30 godina rada zajedno sa Srpskom dodatno rasla i jačala, dijeleći sudbinu naroda, kako u prvim godinama postojanja i rada, tako i danas.

"I upravo iz tih neraskidivih veza s Republikom Srpskom, koja je tek tri mjeseca starija od svog javnog servisa, proizlaze kredibilitet, značaj i ugled koji RTRS uživa širom Republike", rekla  je Cvijanovićeva.