„Ne postoje uslovi za povratak u selo Visori, jer je jedino selo u BiH koje nema struju i put zbog velike nebrige vlasti u Federaciji“, rekao je načelnik opštine Lopare Rado Savić.

On je sopštio da je opština Lopare dodijelila plac i inicijalnu pomoć od 2 000 KM, a veliku pomoć pružili su visorčani iz dijaspore i Udruženje Majevičana u Švajcarskoj koji su do sada prikupili 8 000 KM, Udruženje žena Milinog Sela, kao i druga udruženja i pojedinci, kako bi se pomoglo porodici Stevanović da dobije krov nad glavom prije zime.

„Stevanovići žele ovdje da budu i da ovdje ostanu, to je za nas jako važno i mi ćemo u svemu što možemo još pomoći“, dodao je Savić.

Porodica Stevanović ima tri člana i trenutno žive u Brčkom kao podstanari i plaćaju kiriju. Dvanaest godina su živjeli u Mirosavcima kod Lopara, gdje su održavali domaćinstvo čovjeku koji je bio zaposlen u inostranstvu i sada želi da renovira kuću.

„Želja mi je da, nakon trideset godina,imam svoj krov nad glavom i pozivam sve ljude dobre volje da se priključe ovoj akciji“, apelovao je Đoko Stevanović, borac Vojske Republike Srpske prve kategorije.