Parastos kod spomen-obilježja služio je paroh trnovački Njegoslav Jelisić, uz sasluženje još dva sveštenika, a potom su položeni vijenci.

Vijence su položile porodice stradalih, ministar za izbjegla i raseljena lica u Savjetu ministara Miloš Lučić, delegacija grada Istočno Sarajevo, te organizacije proistekle iz proteklog rata sa ovog područja, te predstavnici Crvenog krsta Republike Srpske i Instituta za nestala lica BiH.

Obraćajući se okupljenima otac Jelisić je rekao da se danas mnogi pitaju kako neko može da ubije dijete od 18 mjeseci ili ubije stare ljude.

"To može onaj ko nema srca i Boga u sebi. Zlikovci će vjerovatno izbjeći zemaljsku pravdu, ali će ih sigurno stići Božija pravda", istakao je jerej Jelisić.

Predsjednik Organizacije porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila opštine Trnovo u Republici Srpskoj Goran Timotija rekao je da ubijeni Ledićani i poslije 29 godina nemaju mira jer su odgovorni prvostepenom presudom oslobođeni.

"Na nama je da se nadamo da će krivci biti osuđeni i da nikada ne zaboravimo naše nevine žrtve", rekao je Timotija.

U Ledićima je prije 29 godina počinjen stravičan zločina nad mještanima sela Ledići među kojima je ubijeno i dijete od godinu i po.

Zločin su 3. juna 1992. godine u večernjim časovima počinili pripadnici tzv. Armije BiH, regrutovani sa područja Sarajeva, te komšije muslimani iz susjednog sela Dejčići.

U zločinačkom pohodu ubijeno je 10 članova porodice Vasić, cijela porodica Tešanović, tri člana porodice Miovčić, te Savo Kenjić i Slađana Sekulić.

Najstarija žrtva bila je Ikonija Vasić koja je imala 92 godine, a najmlađa Milan Tešanović koji je imao samo 18 mjeseci, a kojem su, prema izvještaju patologa, zločinci lomili nejake ruke i noge.

Selo je opljačkano, spaljeno i razoreno, da se gubi skoro svaki trag srpskog prisustva na tom prostoru.