Grčki premijer Aleksis Cipras poručio je na predizbornom mitingu da Grci još nisu dali poslednju reč i da je uveren da će se njegova stranka SIRIZA na parlamentarnim izborima 7. jula vratiti na vrh.

Cipras, lider vladajuće SIRIZE, tokom predizbornog mitinga na Kritu izrazio je uverenje da će se dogoditi "izborni zemljotres" na izborima u nedelju, koji će njegovu partiju dovesti na vrh, ocenivši da je ova sedmica najkritičnija, prenosi grčka novinska agencija ANA-MPA.

Cipras je tom prilikom rekao da na licima vidi odlučnost da se ne dopusti da se Grčka vrati u prošlost.

Neki ljudi, kazao je Cipras aludirajući na predstavnike najveće opozicione partije u toj zemlji, Nove demokratije, "pokušavaju da odrede rezultate na prevremenim parlamentarnim izborima pre nego što ljudi glasaju".

Cipras je okupljenima poručio da "mi možemo da odredimo našu budućnost", a ne oni koji su zemlju doveli do bankrota i napomenuo da veruje da će nada i perspektiva poraziti aroganciju.

"Nalazimo se u finalu. Naši životi se suočavaju sa kritičnim izborom", naveo je Cipras.

Prevremeni parlamentarni izbori u Grčkoj će biti održani 7. jula na zahtev premijera Aleksisa Ciprasa, čija je stranka SIRIZA na izborima za EP osvojila skoro deset odsto manje glasova u odnosu na opozicionu Novu demokratiju Kirijakosa Micotakisa.