Na takmičenju se Šahovski klub "Sveti Georgije" prvi put pojavio sa dvije ekipe, prvim timom i ekipom početnika, ukupno 12 mladih šahista, koji su se takmičili u kadetskoj konkurenciji do 14 godina.

Za prvi tim su nastupili: Mirko Šajin (1. tabla), Marko Nikolić (2. tabla), Tijana Stanišić i Aleksandar Nikolić (3. tabla), Tamara Stanišić i Vuk Solaković (4. tabla).

Za drugi tim su nastupili: Teona Dukić (1. tabla), Nikola Jovović (2. tabla), Pavle Dukić i Tatjana Sekulić (3. tabla), Matej Babić i Konstantin Đukanović (4. tabla).

Prvi tim je na ovom turniru zauzeo drugo mjesto, odnosno osvojio srebrnu medalju i tako odbranio srebrnu medalju osvojenu na istom takmičenju prošle godine.

Drugi tim se, takođe, dobro predstavio, za većinu članova tog tima je to bio prvi veći turnir na kome učestvuju. Ovi rezultati svrstavaju ŠK "Sveti Georgije" među najuspješnije škole šaha u Republici Srpskoj.

Takođe, to je i potvrda kvalitetnog rada trenera sa mladim šahistima u Klubu.

Tokom odigravanja turnira realizovan je i sastanak sa predstavnicima Odjeljenja za društvene djelatnosti Gradske uprave Grada Bijeljina koji su prepoznali kvalitetan rad sa mladim šahistima u ŠK "Sveti Georgije", njihove uspjehe i najavili da će podržati  zahtjev za budžetsko finansiranje u 2019. godini.