Svi protesti, koje su juče najavili predstavnici Srba na Kosovu, prošli su bez incidenata. Najviše se građana okupilo se u Rudaru. Tamo su okupljeni nosili parole na kojima su pozivali međunarodnu zajednicu da reaguje. Na nekim od njih piše "EU otvori oči", "Ne izgladnjujete našu decu", "Nećemo u geta"... Oni su zatražili od prištinskih vlasti da ukinu taksu na robu iz Srbije.

Na izlazu iz Kosovske Mitrovice prema Rudaru formirana je kolona, a na administrativnom prelazu Jarinje u održan je miran skup građana Leška i Leposavića. Saobraćajnica ka Jarinju je blokirana.

Građani su se okupili nekoliko stotina metara unutar administrativnog prelaza ka Leposaviću i uputili do samog administrativnog prelaza. Protesti su se održavali i na prelazu Brnjak i u Zupču i sada je sve mirno.

Predsjednik opštine Zubin Potok Stevan Vulović izjavio je da se u Zupču okupio veliki broj ljudi kako bi pokazali prištinskim vlastima da su spremni da sa njima razgovaraju na civilizovan način.

Kako su objavili mediji, u podne su se oglasila i zvona na svim pravoslavnim hramovima. To je učinjeno po blagoslovu vladike raško prizrenskog Teodosija, u znak podrške srpskom narodu.