Završila se na taj način bajka neverovatnih Gruzina, koji su se zaista borili, ali je kvalitet Španaca na kraju ipak došao do izražaja i oni su potpuno zasluženo prošli dalje među osam najboljih.

Uprkos početnoj inicijativi tokom koje su mogli još unutar prvih deset minuta da dođu do gola preko Pedrija, Španija je umesto toga doživela pravi šok iz prve konkretnije akcije Gruzije na ovom meču.

A ona se dogodila u 18. minutu kada je sjajno loptu u prostor poslao Kakabadze, u petercu se našao magični Hviča Kvarachelija, koji kao da je zbunio odbranu Španaca i lopta je na kraju završila u mreži od kuka Le Normana.

Bilo je potrebno malo vremena Špancima da se dovedu u red i delovalo je da Gruzija možda može i do drugog gola iz kontre. Posebno opasna bila je ona iz 30. minuta kada je Hviča bio u naletu, dodao loptu do Kočorašvilija, ali se ovaj satima nameštao i logično je na kraju bio izblokiran.

I onda, pravo niotkuda, kada su se možda navijači i najmanje nadali - gol za Španiju. Bio je to doktorski udarac Rodrija iz 38. minuta, a koji je poslao loptu kroz šumu odbrambenih igrača Gruzije u kaznenom prostoru uz stativu i u mrežu

Do kraja poluvremena šansi nije bilo, a čim je krenulo drugo poluvreme dogodio se i totalni preokret.

Doduše, pre toga smo mogli da vidimo gol prvenstva, samo da je malo precizniji bio Hviča Kvarachelija kada je uočio Unaija Simona van kaznenog prostora i uputio udarac sa pola terena. Pošto to nije "ušlo", jeste na drugoj strani od strane Furije.

U 51. minutu je Španija imala slobodan udarac, šutirao je jako Jamal, golman Gruzije je to odbranio, ali se akcija Furije samo nastavila, pa su momci u crvenom nakon toga posle centaršuta Jamala i udarca Ruiza u petercu stigli do prednosti, može se reći i zaslužene.

Nastavila je Španija da napada, bila je blizu već u 74. minutu da povede sa 3:1, ali je Žerom Brisar iz VAR sobe pozvao svog kolegu Fransou Leteksjea i ukazao da je pre autogola Gruzije, ipak, Jamal bio u malom, ali postojećem ofsajdu.

Samo minut kasnije pravda je zadovoljena. Niko Vilijams je napravio fenomenalnu minijaturu i kontru, promešao odbranu Gruzije i doneo 3:1 Furiji, a tada se činilo i konačan prolazak u četvrtfinale. Prosto je svima na stadionu bilo jasno da Gruzija više nema apsolutno nikakve šanse.

Gde je treći, tu je i četvrti gol. Bivši fudbaler Dinama iz Zagreba, Dani Olmo se snašao u kaznenom prostoru posle dodavanja Ojarzabala i poslao loptu u praznu mrežu. Španci su već uveliko slavili, ali neće smeti da preteraju.

Već za par dana u Štutgartu ih čeka finale pre finala i meč sa Nemcima u četvrtfinalu Eura. Biće to sigurno jedan od najzanimljivijih mečeva prvenstva.