Vodili su Slovaci gotovo tri četvrtine susreta, ali je onda Džud Belingem u poslednjem minutu nadoknade uspeo majstorijom da donese izjednačenje, da bi potom presudio Hari Kejn, golom u prvom minutu prvog produžetka.

Englezi će tako u četvrtfinalu igrati protiv Švajcarske, koja je prethodno izbacila branioca titule, Italiju sa 2:0.

Što se utakmice tiče, Slovaci su od samog starta izašli dosta visoko i prilično agresivno na lopti, što je kulminirali prvim žutim kartonom već u trećem minutu, kada je sankcionisan Guehi.

Dva minuta kasnije, viđeno je prvo ozbiljno uzbuđenje, kada je Slovačka zapretila. Igrao se peti minut, kada je Hancko dočekao centaršut u kaznenom prostoru i šutirao, ali pored gola.

Delovali su u tim momentima Slovaci zaista dosta bolje, te su ponovo zapretili i u 12. minutu.

Tada je Lukas Haraslin pokazao sjajnu tehniku, uspeo da se izbori za poziciju i šutirao, ali je njegov pokušaj izblokiran.

A onda, u 25. minutu, potpuni šok! Strelec je maestralno asistirao i poslao pas u prostor za Ivana Šranca, koji je u stilu najboljih napadača, spoljnim delom stopala poslao loptu u mrežu pored Pikforda.

To je ujedno bilo i poslednje uzbuđenje u prvih 45 minuta, iako su Englezi u nekoliko navrata prilazili kaznenom prostoru rivala, ali videlo se da im nedostaje završnica.

U nešto boljem ritmu, Englezi su ušli u drugo poluvreme, te su u 50. minutu uspeli da zatresu mrežu, ali je pogodak poništen.

Tada je Kiran Tripije asistirao za Fodena, koji je pogodio, ali iz nedozvoljene pozicije. Gledao se potom VAR, nakon čega gol i nije priznat na kraju.

Svega četiri minuta kasnije, mogli su Slovaci to da kazne, kada je David Strelec bio u prilici, ali je njegov šut sa distance, završio pored desne stative.

Kako je vreme odmicalo, a sekunde prolazile, tako je Engleska sve više pritiskala.

Prvo je u 78. minutu Hari Kejn ozbiljno zapretio. Tada je Foden centrirao iz slobodnjaka, a Kejn je dobro skočio na petercu, ali je glavom gađao pored gola.

Svega tri minuta kasnije, Englezi su bili najbliže golu. Deklan Rajs je u svom stilu "odapeo" loptu sa distance, a ona je, srećom po Slovake i Dubravku, samo zatresla stativu.

Nizali su se napadi Ostrvljana, pretili su, ali kao i tokom celog meča, nedostajao im je taj završni pas.

Utisak je, da je Engleska opravdala negodovanje navijača i mnogobrojne kritike, s obzirom na to da ni u ovom susretu nisu igrali na nekom zavidnom nivou, kakav se očekuje od favorita, za koje su se Ostrvljani smatrali.

Međutim, provukli su se Englezi, na individualni kvalitet, i to nikog drugog , nego Džuda Belingema.

Uradio je mladi vezista ponovo ono što je u nekoliko navrata radio i u dresu Reala - pogodio u samom finišu.

Igrao se peti minut nadoknade, kada je Belingem na centaršut Fodena, uhvatio "makazice" i na spektakularan način doneo izjednačenje Engleskoj.

Nedugo zatim, arbitar je dosudio kraj regularnog toka utakmice, te se prešlo na produžetke.

A tamo, novi šok za Slovake! Igrao se 91. minut, kada je rezervista Toni asistirao za Harija Kejna, koji je pogodio glavom, i doneo potpuni preokret svojoj reprezentaciji.

U nastavku je viđeno ono što se donekle moglo i očekivati. Englezi su se okrenuli više defanzivi, Slovaci su polako, ali sigurno posustajali, i na kraju, i ispali sa Evropskog prvenstva, i to na neverovatno nesrećan način.

Krajnji utisak je da Slovaci i te kako imaju za čim da žale. Borili su se, pretili, vodili gotovo čitav meč, ali ispostavilo se da u fudbalu ni to nekada nije dovoljno...