Naime, oblaci u Dortmundu najavljivali su nevreme, ali niko nije očekivao da će grmljavina i munje izazvati takav haos. U 36. minutu, sudija Majkl Oliver je naredio igračima da napuste teren zbog jakih grmljavinskih udara koji su pogodili Signal Iduna Park.

Odluka je dočekana sa olakšanjem u danskim redovima, a Sportbible otkriva da su Danci želeli da izađu sa terena. Ako je ovo tačno, njihove reakcije na nevreme mogu se bolje razumeti kroz tragičan događaj iz 2009. godine. Tada je Džonatan Rihter, fudbaler Nortsjelanda, umalo stradao nakon što ga je grom pogodio tokom utakmice, a nesrećni fudbaler doživeo je srčani zastoj. Lekari su ga stavili u indukovanu komu i hladili dok mu telesna temperatura nije došla do 34 stepena. Oporavak nije tekao po planu, stanje se pogoršalu i šest nedelja nakon udara groma lekari su odlučili da amputiraju Rihteru levu nogu, jer je oštećenje bilo jako ozbiljno.

Kasper Hjulmand, danas selektor Danske na Evropskom prvenstvu, bio je tada pomoćni trener i svedok ovog užasnog incidenta.

Džonatan Rihgter je proveo 10 dana u komi. Nismo znali hoće li preživeti, a za igrače je bilo teško znati kako da reaguju. Da li je bilo u redu slaviti gol? Da li smemo da se smejemo? Da li smemo da plačemo?" rekao je Hjulmand u intervjuu za The Players' Tribune 2022.

Rihter je bio primoran da se povuče iz fudbala sa 24 godine, a klub je u njegovu čast povukao dres sa brojem 26.

Bivši fudbaler sada je član upravnog odbora jednog danskog niželigaša.