Dok jedna žena iz sela Amerić nije ni znala za porodicu Žujović jer je u to selo došla udajom i samo je čula za njih, ali ih ne poznaje, drugi meštani istakli su da porodicu poznaju, da nije problematična, i da su šokirani zbog onoga što se desilo.

Ne viđamo ih na ulici. Nismo se družili, znamo ih na zdravo-zdravo. Mislim da samo njegova majka radi, a da je otac u penziji. Miloš je bio jedinac. Fini su ljudi, njegov otac je dobar čovek, uvek se javi na ulici. Za Miloša nismo primetili da je bio nasilan, kao što je juče rečeno. I on se uvek javljao. Ne poznajemo ih kao konfliktne osobe, nismo čuli da je u porodici bilo svađe ili nasilja.

Nepristupačan je prilaz do njihove kuće, tu žive samo oni i ljudi u kući pored, okolo je pusto, pa ih ne viđamo često - rekao je jedan od meštana

On je dodao da je Miloša poslednji put u selu video pre mesec dana, kada je došao da poseti roditelje, ali da pre toga dugo nije dolazio.

- Bio je sa suprugom, došao je autobusom. Ona je potpuno pokrivena, samo joj se oči vide. Tada smo počeli da se pitamo šta mu je trebalo da promeni ime i veru... Mnogo smo se začudili kada se preselio u Novi Pazar, ne znamo ko ga je naterao na to. Drago nam je što je momak koji je napadnut preživeo - zaključio je.

Podsetimo, Miloš Žujović je juče oko 11 sati pucao u pripadnika Žandarmerije Miloša Jevremovića, koji je sedeo u stražarskoj kućici, pogodivši ga u vrat iz samostrela. Jevremović je potom otvorio vatru na Žujovića, koji je preminuo od posledica zadobijenih povreda i bio je dovoljno priseban da ne vadi strelu iz vrata, što mu je spasilo život.