Novinari su opkolili Stojkovića u želji da dođu do odgovora. Selektor Srbije nije bio voljan da daje izjave ali su novinari bili uporni.

Samo ispitivanje Stojkovića proteklo je u priličnoj napetoj atmosferii. U jednom trenutku je neko od predstavnika sedme sile doviknuo Piksiju:

"Loši smo bili" što je Piksija evidentno iznerviralo pa je rekao:

"To ti kažeš, ja ne mislim tako"-rekao je Stojkovič.

Na pitanje novinara, "da li ste znali da ste u Njemačku otputovali sa Hrvatskom avio kompanijom i kako to komentarišete, Stojković je odgovorio:

"To sam tek kasnije čuo ali šta imam da to komentarišem, ja sam selektor. Nije moje da vodim računa o tome kako letimo za Njemačku, niti sam to organizovao niti me to interesuje"-izjavio je vidno nervozni Piksi

Potom je uslijedilo pitanje, da li je nezadovoljan učinkom na Evru?

".Naravno da sam nezadovoljan i znam da su ljudi isfrustirani i nezadovoljni. Ipak, ako je neko nezadovoljan, prvi sam ja, ali to ne smijem da pokažem. Međutim, zapamtite šta vam kažem. U sportu ne postoji ni tragedija, ni fijasko ni debakl. Debakl je kad te neko dobije 7:0, jel znaš. Ili kad pijančiš po Augzbrgu ili Minhenu ili kad se tučeš na treningu a toga nije bilo"-vidno ljut bio je Stojković.

Podsjetimo da je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić danas iz Brisela poručio da je rezultat Srbije na Evropskom prvenstvu debakl.