Najavili ste da ćete imati oružje na klupi, ali me zanima da li ste zadovoljni utakmicom startera?
To je bio plan, znali smo da u defanzivnom bloku moramo da budemo popunjeni. Startovali smo sa 0:0, kao i Slovenija i Engleska. Zamislite da smo uveli ultra ofanzivan sastav, uveli smo posle sve, ali ni to nije garancija da ćete pobediti. Krenuli smo protiv Slovenije sa dva napadača, pa nije došlo do rezultata. Razočaranje je što nismo prošli dalje, ali smo pokazali drugo lice, koliko god to izgledalo drugima i biće raznih komentara. Važno je da pokažeš timski duh, jedna lopta odlučuje, večeras nije završila u mreži Danaca. Oni nisu naivna ekipa, verovali smo da možemo do te jedne šanse i egzekucije koja je bila potrebna, ali nije.

"Grupa je bila izjednačena"

  • Grupa je bila izjednačena, iako su pričali da su Englezi sa druge planete, sve je bilo za jedan gol, Englezi imaju plus 1 samo, sve je jedan gol gore-dole. I Danska i Slovenija idu bez pobede dalje. Tri nerešena rezultata, ali i to je fudbal, gleda se gol i bod. Ako ćemo da gledamo, naravno da mi je krivo što smo izgubili od Engleza i što smo prvu igrali sa njima, nikako nismo zaslužili taj poraz. Sa Slovenijom smo imali 5 kolosalnih šansi, to bi sve promenilo, večeras bi drugačije pričali. Znali smo da je ovo 50/50, imao je Sergej jednu loptu, imao je Sergej jednu dobru priliku, ali je loše zahvatio loptu. Kada vidim igrače kako su se borili, nijedan incident za 25 dana, to je za svaku pohvalu. Rezultat dođe i ode, nije na našu stranu, nema razloga da se krijemo i da tražimo alibi. I da sam pobedio isto bih se ponašao, ali nismo pobedili.
    A kao nema čega oči O zvižducima navijača?
  • Pa i ja sam nezadovoljan isto. Ne očekujete da nas dižu u nebo i da nas grle i ljuibe. Naravno da smo razočarani, ali Srbija je posle 24 godine na Euru, to što neko misli da smo bogom dani i da ćemo svakog da pobedimo, to su navijačke strasti. Pružili smo sve što smo mogli, ne možemo nikoga da krivimo. Da li se igrači nisu borili, mislim da jesu? Da li su dali sve od sebe? Mislim da jesu. Da li sam ja dao sve da taj tim izgleda dobro. I to je tako.

    Da li će Piksi ostati selektor posle Evropskog prvenstva?

    Nije to pitanje za mene, drugo pitanje, nije nikakva klauzula u ugovoru. emam čega da se stidim. Ali ovo što se nismo kvalifikovali, to je sport. Gde smo pogrešili da se nismo borili. Strahovit napredak u defanizivi, svakodnevno smo radili na tome i izgleda da smo uspeli. Nema razloga za tragediju, niti će ikada biti tragedija.

    Zašto ste se mučili da stvorite šanse?

    Danska je jak tim pre svega, utakmica je bila izjednačena, nije lako. Uradili smo sve što smo mogli, stavili smo tri i više napadača da napravimo nešto, ali za to, je potrebno i da imate lopte u kazneni prostor. Dali smo sve od sebe, jedan gol bi sve promenio.

    Penal nad Mitrovićem?

    - Teško je videti sa klupe šta se dešava. Igrači nekada misle drugačije od sudije. Ali nisam video.