12.7 C
Bijeljina
субота, октобар 5, 2024
NaslovnaEURO 2024Englezi se provukli do polufinala Eura bez igre: Akanđi tragičar u penal...

Englezi se provukli do polufinala Eura bez igre: Akanđi tragičar u penal seriji!

Datum:

Fudbalska reprezentacija Engleske plasirala se u četvrtfinale ovogodišnjeg prvenstva Evrope, pošto je posle penala savladala selekciju Švajcarske. Regularni tok završen je rezultatom 1:1.

Obe ekipe su pomenuti duel, očito svesni njegove važnosti, započele „u grču“. Igralo se na sredini terena, a velike probleme odbrani Švajcaraca pravio je Bukajo Saka prodorima po desnoj strani.

Prvi su zapretili Englezi u 14. minutu, kada je upravo posle Sakinog prodora probao Deklan Rajs, ali je njegov udarac sa 18 metara izblokirao jedan od defanzivaca Švajcarske.

Nakon toga tempo meča je opao, a u prilog tome govori i činjenica da do isteka prvih 45 minuta nijedna ekipa nije uputila udarac u okvir gola.

Vredi pomenuti da je u 32. minutu javnu opomenu zaradio Šer posle faula nad Džudom Belingemom. Vezista Engleske je gurnuo loptu u prostor i pretrčao defanzivca, a ovaj ga je zaustavio na nepropisan način.

Na poluvremenu ni Sautgejt ni Jakin nisu vršili izmene, a posle pet minuta igre u nastavku viđen je prvi udarac u okvir gola.

Embolo se izborio za poziciju, uspeo da uputi šut sa nekih sedam-osam metara, ali on nije bio suviše jak pa je Pikford interveniso bez problema.

Nakon toga ponovo je usledila uspavanka, svi su očekivali da će se meč završiti najnepopularnijim rezultatom, a onda – drama.

Igrao se 75. minut kada je Endoje poslao sjajan centaršut sa desne strane, Embolo je umakao Vokeru i smestio loptu iza leđa golmana Pikforda za veliko slavlje „sajdžija“.
Geret Sautgejt, videvši da nema šta da izgubi, na teren šalje Ezea i Šoa, a posle samo pet minuta njegov tim je izjednačio i to posle prvog udarca na gol. Najraspoloženiji igrač Engleske na ovom meču, Bukajo Saka, prihvatio je loptu na levoj strani terena, pronašao je prostor za udarac i sa nekih 17 metara pogodio mrežu Zomera.

Usledilo je dodatnih pola sata. Već posle pet minuta igre u prvom produžetku Engleska je zapretila preko Deklana Rajsa koji je tukao sa nekih 20-ak metara, ali je Zomer odličnom intervencijom skrenuo loptu u korner.

Vredi pomenuti i pokušaj Džuda Belingema, koji je u 102. minutu imao dobru šansu, ali je njegov pokušaj zaustavio Zomer.

Oba trenera su u nastavku napravila još izmena pa su se na terenu našli Toni, koji je ušao umesto Kejna i Šaćiri, koji je zamenio strelca gola Emboloa.

Kako se ni u narednih 15 minuta rezultat nije menjao, pristupilo se izvođenju penala, gde su se bolje snašli fudbaleri Engleske. Presudni trenutak dogodio se već u prvoj seriji kada je udarac Akanđija zaustavio Pikford.

Kod ostrvske selekcije svih pet izvođaća bilo je sigurno. Redom su pogađali Palmer, Belingem, Saka, Toni, a odlučujući penal realizovalo je Aleksander-Arnold.

Engleska će se za prolaz u finale boriti protiv pobednika duela Turska-Holandija, koji je na programu u kasnijem terminu.

Reklame

Povezane vijesti

Rodri: Gibraltar je Španija; Englezi: Biće deportovan

Najbolji fudbaler Evropskog prvenstva Rodri napravio je "međunarodni incident"...

Ludnica u Madridu: Stigli šampioni Evrope FOTO

Fudbalska reprezentacija Španije proslavlja titulu prvaka Evrope u Madridu Delegacija...

Tankredi Palmeri: „Srbija je najveće razočaranje, igrala je sramno!“

Poznati italijanski novinar Tankredi Palmeri, koji sa Evropskog prvenstva...

Dvojica Srba u najgorem timu na EURO – tu su Ronaldo i Lukaku

Kako se bliži kraj Euro i čeka finale, tako...
spot_img

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име