Njemačka je od samog starta krenula silovito, a već u drugom minutu mogla je da postigne pogodak. Naime, posle kornera koji je izveo Toni Kros, Haverc je šutirao glavom u dobro postavljenog Zomera.

I nakon promašene šanse "panceri" su nastavili u istom ritmu, a mrežu su uspeli da zatresu u 17. minutu. Mitelštat je uputio dobar centaršut, Musijala je pokušao do dođe do lopte pre Ebišera, lopta se odbila do Andriha koji je oštro šutirao sa ivice kaznenog prostora i pogodio mrežu Zomera.

Ipak, glavni arbitar Daniele Orsato dobio je poziv iz VAR sobe, te je nakon toga poništio gol jer je Musijala fauliraao defanzivca "sajdžija".

Kako to u fudbalu obično biva - usledila je kazna. Igrao se 28. minut kad jeEndoj  odlično reagovao na centaršut Frojlera sa leve strane i smestio loptu iza Nojerovih leđa.

Samo tri minuta kasnije, isti igrač mogao je da udvostruči prednost. Nemačka je krenula u napad, sevnula je kontra, Endoj je umakao Ridigeru i šutirao iskosa sa leve strane, ali nije uspeo da pogodi mrežu.

Ovaj rezultat bio je aktivan na poluvremenu, a posle samo pet minuta igre u nastavku Musijala je mogao da poravna rezultat. Fantastično je Virc poslao loptu u prostor spoljnom, do nje je došao Musijala i šutirao pravo u Zomera, da bi u nastavku akcije Gundogan bio neprecizan.

Izabranici Murata Jakina su u 83. minutu postigli i drugi pogodak, međutim on je poništen jer je Vargas bio u ofsajdu.

Teoriju da "Nemačka uvek igra do poslednjeg zvižduka" potvrdio je Filkruga.

Igrao se peti minut sudijske nadoknade kada je pouzdani napadač ispratio savršen centaršut Rauma i pogodio mrežu odličnog Zomera.

Ovaj bod i te kako znači "pancerima" jer su tako obezbedili prvu poziciju u grupi i imaju sedam osvojenih bodova, dok su Švajcarci drugi sa pet.

Drugi par u ovom kolu iz grupe A činili su Mađarska i Škotska, a naši severni susedi su u dubokoj nadoknadi došli do pobede od 1:0 i tako produžili san o plasmanu u narednu rundu.