Tim Roberta Martinesa je slavio lakše nego što se očekivalo, a strelci su bili Benardo Silva u 21, potom Samet Akajdin (autogol) u 29, te Bruno Fernandeš u 59. minutu.

Portugal je prvi na tabeli sa šest bodova, Turska je druga sa tri, dok su na začelju Gruzija i Češka sa po jednim poenom.

Sasvim solidan tempo meča viđen je u prvih 15 minuta, kada su pretili Kristijano Ronaldo na jednoj, odnosno Kerem Akturkoglu na drugoj strani.

Portugal je do vođstva stigao u 21. minutu, kada je Altaja Bajindira savladao Bernardo Silva, posle asistencije Nuna Mendeša.

Rafael Leao je uposlio Mendeša na levoj strani, da bi pre udarca Silve, loptu bezuspešno izbacio Orkun Kokču.

Nije mnogo trebalo Portugalcima da dupliraju prednost, a to se dogodilo već u 29. minutu, kada je viđen bizaran autogol Sameta Akajdina.

Nakon nesporazuma Žoaa Kansela i Ronalda, Akajdin je vratio loptu svom golmanu Bajindiru, koji je, na njegovu nesreću, istrčao sa gol linije, pa je i lopta ubrzo završila u mreži. Tačnije, Zeki Čelik ju je stigao i izbacio, ali tek nakon što je ona prešla gol liniju.

Portugal je nastavio sa napadima, pokušavajući da iskoristi gašenje rivala, međutim, Bruno Fernandeš i Ronaldo nisu bili precizni u pokušajima.

Izdvojićemo i jedan neverovatan podatak. Rafael Leao je u 39. minutu dobio žuti karton zbog simuliranja. Isti igrač je i protiv Češke u istom minutu dobio javnu opomenu zbog – simuliranja.

Portugal je i u nastavku bio u potrazi za novim golom, koji je došao u 59. minutu, kada je Ronaldo pokazao klasu i nesebičnost.

Istrčao je pred golmana Bajindira i samo doturio loptu usamljenom Brunu Fernandešu, kome nije bilo teško da je prosledi u mrežu.

Ronaldo je ovim dodavanjem oborio i rekord kada su asistencije na EURO u pitanju. Ovo mu je bila sedma u karijeri. Znamo da je i rekorder u broju datih golova...

Do kraja susreta nije bilo naročito mnogo šansi, ali jesu četiri prekida – prvi je izazvao klinac koji je uspeo da pobegne redarima i napravi selfi sa Ronaldom.

Promene rezultata nije bilo, a u poslednjem kolu (sreda, 21.00) igraju Portugal i Gruzija, odnosno Turska i Češka.