Zainteresovanost za ljetovanje u Albaniji među turistima iz Srbije iz godine u godinu raste.

"Interesovanje naših turista za ljetovanje u Albaniji ove godine je gotovo identično kao i prethodne godine, bez većih promjena,“ rekli su za 92putovanja iz Albanije.rs.

Prema njihovim podacima, prošle godine Albaniju je posjetilo više od 100.000 turista iz Srbije.

Zašto Albanija privlači turiste iz Srbije?

Ključni faktori koji privlače turiste iz Srbije u Albaniju su povoljne cijene, raznovrsna ponuda ljetovališta i prelijepe plaže.

"Prednost ljetovanja u Albaniji prije svega su povoljne cijene koje su, uprkos blagom povećanju, i dalje znatno povoljnije od drugih regionalnih destinacija i to za 30 do 50 odsto, navode iz agencije O2.

Najpopularnije i najtraženije ljetovalište među turistima iz Srbije je Drač.

"Ubedljivo najtraženije ljetovalište je Drač. U pitanju je grad na moru do kojeg se iz Srbije najbrže stiže i koji ima veoma široku ponudu hotela na samoj plaži", izjavili su za 92putovanja.

Pored Drača, popularna ljetovališta uključuju Valonu, Sarandu i Ksamil na Jonskom moru.

Cijena smještaja u Albaniji

Cijene smještaja su raznolike, ali kako kažu iz agencije, povoljnije u poređenju sa drugim popularnim destinacijama u regionu.

"U Draču, all inclusive hoteli sa 4 zvezdice nude smeštaj od 55€ u predsezoni do 70€ po osobi u letnjoj sezoni, dok hoteli sa 5 zvezdica imaju cijenu oko 90€ po osobi", preciziraju iz agencije O2.

Da li je Albanija bezbjedna za Srbe?

Kada se spomene ljetovanje u Albaniji, prvo i mnogi bi se složili opravdano pitanje je "Da li je tamo bezbjedno?" iz agencije O2 smatraju da srpski turisti ne bi trebalo da imaju bilo kakve nedoumice kada je bezbjednost u pitanju, jer je Albanija "potpuno bezbjedna".

"Danas, prosto ne postoji osoba u Srbiji koja nije ljetovala ili barem ne poznaje neku osobu koja je jletovala u Albaniji i koja je i sama vidjela da razloga za brigu o tome apsolutno nema," kažu iz agencije za naš portal.

Od kako su srpski turisti masovno počeli da posjećuju Albaniju, nije zabilježen nijedan incident koji bi ugrozio njihovu sigurnost, tvrde iz agencije.