Odlikuje ga bogata istorija i kultura, kao i prirodne lepote, nestvarne plaže i poseban šarm. Zbog toga smo za vas izdvojili sve što treba da obiđete ukoliko ste odabrali Krf kao letnju destinaciju ovog leta.

Grad Krf/ Kerkira

Kerkira je grad bogate istorije i kulture, zbog čega morate da izdvojite bar jedan dan kako biste ga obišli. Zbog svoje lepote, istorije i očuvanosti nalazi se na spisku svetske kulturne baštine UNESKO-a.

Posebno izdvajamo i dve plaže po kojima je Krf prepoznatljiv, a to su Porto Timoni i Canal d'Amour.


Plaža Timoni je smeštena na severozapadnom delu ostrva, u blizini malog tradicionalnog sela Afionas. Plaža je specifična po tome što se sastoji od dve različite, ali podjednako lepe plaže razdvojene trakom zemlje, što rezultira jedinstvenom formacijom. 

Obe obale su prekrivene šindrom i šljunkom i okružene bujnim zelenilom, sa kristalno čistim vodama u nijansama tirkizne boje. Štaviše, njeno morsko dno je idealno za ronjenje, dok je obližnja morska pećina takođe vredna posete!

Sidari je, verovatno, područje sa najvećim brojem turista na celom Krfu, domaćin jedinstvene plaže Canal d'Amour  ili Kanala ljubavi. Podseća na lunarni pejzaž, a u pitanju je jedinstveno područje zaliva okruženo velikim liticama. Ima kristalno čistu vodu, krupni pesak duž obale, plitko morsko dno i mnoštvo pećina.

Plaža je delimično uređena, ima mnoštvo ležaljki za iznajmljivanje, kao i brojne barove na plaži u blizini. U okolini se nalaze i neke prodavnice i restorani, idealni za opuštajuće vreme pored Canal d'Amour! Pored toga, posetioci će na obali naći usluge iznajmljivanja čamaca. 

Na ovoj plaži je velika gužva tokom leta, pa se pobrinite da dođete ranije.

Paksos i Antipaksos

Preporučujemo vam da odvojite jedan dan i za izlet do ostrva Paksos i Antipaksos koja svojom tirkiznom vodom oduzimaju dah. Cena ovog celodnevnog izleta kreće se oko 50 evra.

Uživajte u pogledu na litice, u nestvarnim plažama i usput zaplovite u morske pećine. Čamac pristaje na plaži Voutoumi i u primorskom selu Gaios, omogućavajući vam da istražite obe lokacije u slobodno vreme.

Cene na Krfu

Cene smeštaja na Krfu za dve osobe kreću se od 95 evra za noćenje za dve osobe u julu i avgusti, ukoliko smeštaj tražite u sopstvenoj režiji na popularnim sajtovima poput Bookinga i Arbnb-a.

U agencijama se cene kreću od oko 620 evra za 11 noćenja po osobi.

Cena girosa je oko 3,50 evra, malo pivo je oko 3 evra, koka kola oko 2 evra, dok je cena kafe oko 3 evra.

Cene osnovnih namirnica su:

  • Hleb -1, 29 evra
  • Mleko - 1,50 evra
  • Jaja - 2 evra 6 komada