- Prijedlog je da se angažovanjem saobraćajnih stručnjaka utvrdi koje bi to ulice mogle određenim danima ili u određenom vremenskom periodu, da iz dvosmjernih budu pretvorene u jednosmjerne i da se omogući veći protok biciklističkogsaobraćaja. Ova inicijativa nije namijenjena rekreativcima, nego ljudima koji žele da do ustanova, preduzeća i firmi u užem centru grada stignu biciklom, a ne automobilom – istakla je Miloševićeva.

 

Ona je naglasila da bi se realizacijom ovog prijedloga uticalo na smanjenje gužvi u užem centru Bijeljine, te da bi se promovisali zdravi načini kretanja.

 - Kada bude raspravljano o ovoj temi, važno je da se uzme u obzir i izgradnja novih biciklističkih staza – zaključila je Miloševićeva.

 

Inicijativa „Biciklom do posla“ jedna je od šest inicijativa koje su odbornici Republičke stranke Srpske predložili na posljednjoj sjednici Skupštine grada Bijeljina, ističući da bi one realno poboljšale kvalitet života građana. Svih šest inicijativa su i usvojene.

 

Oni su predložili izgradnju novog gradskog parka na potezu „Nova autobuska stanica – Žitopromet“, izgradnju javnog parkinga i javne trospratne garaže u centru Bijeljine, izmiještanje regionalne deponije „Eko-dep“, prelazak Toplane na ekološki prihvatljive energente, izgradnju zatvorenog gradskog bazena ili sportskog bazenskog centra, te projekat „Biciklom do posla“. /kraj/