Zločin se, prenosi ovaj portal, desio 11. juna. Blajt je vodio međunarodnu firmu "ASG Inspection", i imao je troje djece sa suprugom, koja je vodila "Jutarnju emisiju" na TV Evropa 2 zajedno sa češkim voditeljem Leošem Marešom.

Deca kod porodice svoje majke

Troje djece - starosti četiri, deset i 14 godina - premješteno je na čuvanje porodici njihove majke.

Dejvid i Viktorija vjenčali su se 2014. godine i nekoliko godina su živjeli u Pragu.

Viktorija je rođena u Južnoj Africi i preselila se u Češku kao mlada djevojka. Studirala je muziku na univerzitetu i postala poznata nakon što je objavila svoj prvi album 2004. godine.

Njena sestra Aleksandra oprostila se od nje na Instagramu, gde je otkrila da je njena porodica nedavno sahranila njihovog oca.

Nedavno sahranili i oca

"Sa dubokom tugom i bolom moram da saopštim da nas je napustila moja voljena i lijepa sestra, sunce naših života koje nam je donijelo toliko radosti, svojim smijehom, pozitivnim duhom i energijom. Molim vas, sve vas molim, dajte nam vremena zbog djece. Moja porodica prolazi kroz veoma težak period jer su izgubili oba roditelja. Nedavno smo sahranili oca, a sada i sestru i djevera i treba nam vremena da se oporavimo, ali prije svega treba da budemo tu zbog djece. Zaista cijenimo vaše prelijepe poruke, ali u ovim teškim vremenima treba nam vremena da odahnemo.".

"Bićemo podrška porodici"

Portparol Kancelarije za spoljne poslove, Komonvelt i razvoj rekao je za "Sun": "Podržavamo porodicu Britanca koji je poginuo u Turskoj i u kontaktu smo sa lokalnim vlastima"..Portparol Ministarstva spoljnih poslova Češke je dodao: "Mogu da potvrdim da je češki državljanin umro nasilnom smrću u Turskoj. Naša ambasada u Ankari je u kontaktu sa njenom porodicom i pruža konzularnu pomoć. Što se tiče preživelih, nećemo dati nikakve dodatne informacije".