Ove dve žene pisca optužuju za "grube i ponižavajuće odnose", za koje kažu da nisu uvek bili uz pristanak, prenosi Tortoise Media.

U podkastu Master: The Allegations Against Neil Gaiman prenete su tvrdnje žena koje su potpisane kao Skarlet i K.

Što je tiče Skarlet, ona je radila kao dadilja njegovog deteta, kada je imala 23 godine, i tvrdi da ju je Gejmen napao u februaru 2022, samo nekoliko sati nakon što su se upoznali.

Ona kaže da se seksualni napad desio u kadi u njegovoj kući na Novom Zelandu.

Ipak, poznati pisac sve poriče i tvrdi da su se "mazili" u kadi i da je sve bilo uz njen pristanak. Inače su u fizičkoj, seksualnoj vezi bili tri nedelje.

Druga žena, u javnosti navedena samo slovom K, kaže da je imala 18 godina kada je upoznala Nila 2003. godine na jednom potpisivanju knjige na Floridi. Kaže da su vezu otpočeli kada joj je bilo 20 godina, dok je on bio u 40-im. On je istakla da ju je pisac često podvrgavao grubim i bolnim odnosima koje nije želela i u kojima nije uživala.

Pored toga, kaže i da su imali odnose dok je imala infekciju urinarnog trakta, iako ona to nije želela, zbog čega je "vrištala od bola".

Nil Gejmen je to porekao, a K nije podnela krivičnu prijavu, dok je Skarlet to učinila na Novom Zelandu 2022. godine.

Novozelandska policija rekla je pomenutom mediju da pokušava da razgovara sa brojnim ljudima koji su ključni za istragu i da postoje brojni faktori koji utiču na to kada će se ona završiti.

Nil Gejmen poznat je po delima "Američki bogovi" i stripu "Sendmen".