Policija se sukobila sa demonstrantima ispred rezidencije premijera Izraela Benjamina Netanjahua koristeći vodene topove protiv onih koji su probili policijske ograde.

Izraelski mediji su objavili da je troje ljudi hospitalizovano, a da ih je najmanje devetoro uhapšeno.

Mnogi Izraelci, gnevni što se taoci i dalje drže u Gazi i zbog rata koji traje, optužuju Netanjahua da stavlja političke interese ispred svega drugog.

Oni smatraju da je vlada izgubila kontrolu nad ratom koji traje više od osam meseci i zahtevaju sporazum o okončanju borbe i povratku talaca, konstatuje Asošijeted pres

Netanjahu poriče optužbe i kaže da vodi računa o najboljim interesima zemlje

On je u ponedeljak raspustio uticajni ratni kabinet, čiji je zadatak bio da upravlja ratom u Gazi , nedelju dana pošto je jedan od tri člana Beni Ganc napustio koalicionu vladu

Ganc se pridružio Netanjahuovoj vladi na početku rata da pokaže nacionalno jedinstvo.

"Došli smo da protestujemo ponovo, 50. put, mi smo ovde, u Tel Avivu, svuda", rekao je demonstrant Dror Kacman, objasnivši da je cilj oslobađanje od korumpirane vlade koja ne vraća taoce, nespretno vodi rat i odgovorna je za najgori teroristički napad posle Holokausta, kako je rekao, aludirajući na napad Hamasa na jug Izraela 7.oktobra prošle godine.

Veliki antivladini protesti održavaju se svake subote uveče u Izraelu,a sinoćnji protest u Jerusalimu su predvodili isti aktivisti koji su organizovali proteste protiv Netanjahua prošle godine zbog njegovih nastojanja da reformiše pravosudni sistem.

Demonstranti su išli od Kneseta do Netanjahuove privatne rezidencije, noseći izraelske zastave i skandirajući protiv vlade.

"Zbog vas umiremo, nestanite iz naših života" pisalo je na jednom transparentu na kojem je bila fotografija Netanjahua i krvavi otisci ruku.