Posle početnog ispitivanja snaga prvi su zapretili Rumuni preko komana koji je tukao sa 20-ak metara, ali je Lunjin bio dobro postavljen.

Ukrajina je na sredini prvog dela igre imala šansu preko Dovbika koji je u predusnom trenutku loše šutirao i šansa je otišla u nepovrat. I kako to obično biva - usledila je kazna.

Igrao se 30. minut kada su posle lošeg ispucavanja Lunjina Rumuni osvojili loptu, ona je stigla do Stančua koji je šutirao iz prve i pogodio rašlje.

Ukrajinci su sedam minuta kasnije mogli do izjednačenja. Dobio je Cigankov loptu na ivici kaznenog prostora, ispred sebe je imao samo golmana, ali se okliznuo i šansa je propala.

Samo dva minuta kasnije Rumunija preti preko Mana, a nakon toga Stanču je udarcem direktno iz kornera uzdrmao prečku.

Ukrajina je posle samo pet minuta igre izvela kontru, ali se u završnici spetljala, da bi već u narednom napadu na semaforu stajalo 2:0 za Rumuniju. Povukao je loptu Stanču, lopta je stigla do Marina koji je tukao iz prve i pogodio ugao Lunjinovog gola za delirijum na tribinama.

Sve je bilo jasno u 57. minutu kada je Rumunija došla do trećeg pogotka. Man je posle izvedenog kornera poslao oštru loptu u peterac, a na pravom mestu našao se Draguš koji je otvorio stopalo i smestio loptu iza leđa Lunina.

Rumuni ni tada nisu prestali sa napadima, a malo je falilo da postignu i četvrti pogodak kada je Stanču iz slobodnog udarca iskosa sa leve strane pogodio spoljni deo mreže.

Nakon toga tempo meča je opao, a Ukrajinci su mogli da dođu do počasnog pogotka. U 76. minutu Sudakov se izborio za udarac i snažno šutirao, ali je Nica odlično reagovao i spasio svoj gol.

Do kraja susreta nije bilo većih uzbuđenja pa je Rumunija došla do zaslužene pobede i nagovestila da bi možda mogla da ponovi uspeh iz 1994. godine. Naime, tada je reprezentacija na čelu sa Hadžijem, Belodedićem, Munteanuom stigla do četvrtfinala Mundijala u Americi.

U narednom kolu Rumunija će odmeriti snage sa Belgijom, dok će Ukrajina igrati sa Slovačkom.