Jedan od glavnih zaključaka je da će SDS nastaviti sve aktivnosti i sudski proces pred Ustavnim sudom Bosne i Hercegovine kako bi pobijedili sramotne odluke Ustavnog suda BiH.

"Smatramo da su nam te odluke lišile prava i prava naših birača. Takođe, donesena je odluka o osnivanju Glavnog izbornog štaba, na čelu sa Želimirom Neškovićem, potpredsjednikom Srpske demokratske stranke", istakao je Jovica Radulović, član Glavnog odbora SDS.

Glavni odbor SDS-a izrazio je odlučnost u borbi za zastave Republike Srpske.

"SDS na izbore izlazi sa svojim karakteristikama uprkos sramotnim odlukama CIK-a i Suda Bosne i Hercegovine Borba za znakove SDS-a je naša definicija. Drugi dio naše borbe je borba za drugi simbol Republike Srpske, a to je odbrana 9. Janaura kao dan Republike. SDS i 9. Januar je uslov za opstanak Republike Srpske. Zato se ove godine borimo na izborima", kazao je predsjednik Srpske demokratske stranke Milan Miličević.

Miličević naglašava da će se pravna borba za zaštitu SDS-a nastaviti do kraja.

"Žalba Ustavnom sudu Bosne i Hercegovine je u toku i ako moramo ići na Međunarodni sud u Strasbourgu, ići ćemo. Ako je SDS-u zabranjen izlazak na izbore i ako se presudi protiv naše koristi, to sutra postaje pravo za sve druge stranke. Ako pobijedimo u borbi nitko drugi, ni CIK neće moći svojim odlukama ugroziti nekoga. "

SDS se kandiduje za izbore u svim općinama i gradovima, a cilj je bolji rezultat nego na prethodnim izborima.

Zaključeno je i da će Glavni izborni štab pokrenuti akciju prikupljanja potpisa u cilju očuvanja 9. Januar kao dan Srpske.

"Ovo je izuzetno važno zbog zaključaka koji su doneseni na Svesrpskoj skupštini. Osjeća strah među ljudima da će imati 9. siječanj će biti ukinut. Očekujemo oko 50.000 potpisa građana za očuvanje 9. na siječanj kao Dan Republike. Nakon prikupljanja potpisa vjerojatno ćemo ih predati SNSD-u, da vidimo hoće li ili neće slušati mišljenja građana", kazao je Želimir Nešković, koji je na sjednici Glavnog odbora SDS-a izabran za načelnika Izbornog štaba SDS-a.