Dres Barselone će od sledeće sezone ponovo nositi Mario Hezonja, koji je posle dosta buke stigao među Katalonce iz redova njihovog najvećeg rivala Real Madrida.

Time su srušene nade navijača Partizana da bi Hrvat mogao da obuče njihov dres, ali ih je jedna vest poljuljala još više od te.

Nakon što su se prethodnih dana pojavile informacije da se Kevin Panter i ovog ljeta jedna od najvećih želja Barselone, pouzdani izvori su pustili informaciju da se ne radi samo o želji, već da je posao pred zaključenjem.

Kako je prenio poznati košarkaški novinar Donatas Urbonas, pregovori između Amerikanca i kluba su u završnoj fazi.

Kako je Mundo deportivno prenio, Kevin Panter je postigao dogvor sa novim klubom i ostaje mu samo da prođe ljekarski pregled kako bi sve bilo ozvaničeno.

On će, kako dalje navode, potpisati višegodišnji ugovor, koji će ga učiniti jednim od najplaćenijih igrača Barse, pošto će zarađivati nešto više od dva miliona evra po sezoni, što je iznos sličan onome koji je imao u Partizanu.

Njegov dolazak doneće Barsi igrača kakvog dugo nema, a kakav joj treba, onog koji može da preuzme odgovornost u završnicama. Huan Karlos Navaro je godinama žudio za igračem njegovih karakteristika i sposobnosti, ali ga prošlosezonski trener Šarunas Jasikevičijus nije želio.

Kada se Litvanac predomislio kapiten Partizana je već postigao novi dogovor sa Željkom Obradovićem, nakon kog je potpisao dvogodišnji ugovor timom za koji je igrao i prethodne dvije sezone.

Barsa u novu sezonu ulazi sa novim trenerom. Đoan Penjaroja je na klupi zamenio Rožera Grimaua.

Ovo je bila neuspješna sezona za ovaj tim, koji je ostao bez završnog turnira u Evroligi i bez titule u Endesi.